Zoí: een gouden mandje voor een gouden meisje

Zoí wordt gevonden op een Griekse vlooienmarkt. Op haar opvangplek geniet ze van de spaarzame momenten van aandacht. Gelukkig krijgt ze een plekje bij een Nederlands gastgezin en vindt dit lieve meisje al snel haar gouden mandje.

Gouden vondst

Zoí is een gouden vondst op een vlooienmarkt, ze wordt in Griekenland dan ook Goldy genoemd. Alles wijst erop dat dit mooie meiske in de steek is gelaten. Zoí wordt opgevangen bij een warenhuis, waar ze één keer per dag een uur verzorgd en vertroeteld wordt door een medewerkster. Ze is een lief en slim meisje, dat haar verzorgster met enthousiast geblaf begroet. Voor de rest horen ze haar niet.

Vrolijk wispelende Zoí

In november verhuist Zoí naar een gastgezin in Nederland. Vanaf het moment dat ze haar pootjes op Nederlandse bodem zet, kwispelt ze er de hele dag vrolijk op los. Ze is sociaal en een echte allemansvriend, steekt overal haar nieuwsgierige neus in en is bijna nergens bang voor. Op straat krijgt ze dan ook de nodige aandacht. Ze is een aanhankelijk meisje en leert snel.

Populair

Zoí is schattig, lief, mooi en klein. Eenmaal in Nederland stromen de aanvragen dan ook voor haar binnen. Het is een hele klus voor haar bemiddelaar, die veel mensen moet teleurstellen. Niet omdat ze Zoí geen goed thuis kunnen bieden, maar simpelweg omdat er maar één Zoí is ..

December 2019: Happy Landing Zoí

De adoptanten die de kleine meid in huis mogen verwelkomen, zijn dan ook zo blij dat ze hun Zoí een eigen FaceBook pagina geven: Zoí Bos. En zoals we op de hoogte blijven van het wel en wee van elke geadopteerde viervoeter van onze stichting, volgen wij natuurlijk ook dit gouden meisje. Want als we ergens intens gelukkig van worden, is het wel het geluk van ‘onze’ viervoeters.

Ted's baasje vertelt

Juli 2019

“Dat Ted in ons gezin mocht komen, heeft echt zo moeten zijn. We wilden al langer een hondje uit het buitenland adopteren, omdat ik het erg sneu vind dat er zo veel straat hondjes zijn. Door toeval kwam ik op de net geopende site van Skylos Strays, zag Jilly en was op slag verliefd.

Over Ted

Ted is een ontzettend lief en rustig hondje. Ze luistert erg goed en houdt enorm van knuffelen. In het het begin was ze bang voor andere volwassenen, maar met veel geduld en haar steeds opnieuw het vertrouwen geven, gaat het nu al zo veel beter. Ze loopt nu zelfs op mensen af wanneer zij haar graag willen aaien.

Gehecht geraakt

Waar wij ook komen, iedereen reageert op Ted! Ze heeft iets bijzonders. Mijn kinderen zijn regelmatig weg, dan zijn Ted en ik met zijn 2-en en we zijn in een korte tijd erg gehecht aan elkaar geraakt. Waar ik ook ga, Ted komt achter mij aan. Ook fietsen we samen, dan steekt haar neusje in de wind. Ze is gek op het strand, op stokken en ze verzamelt schelpen en stenen.

Puberstreken

Nu ze begint te puberen is ze soms erg grappig ondeugend. Ze weet precies dat ze iets doet wat niet mag en kijkt dan enorm uitdagend uit haar ogen. Daarna komt ze snel naar mij toe en geeft ze mij knuffeltjes en kusjes. Slapen doet ze vanaf dag 1 in de bench, haar eigen plekje voor de nacht, dat werkt erg goed.

Begeleiding Skýlos Strays

Ik heb het als zeer positef ervaren dat, zeker de 1e weken, ik regelmatig contact kon hebben met Skylos Strays over Ted. Ik kreeg gelijk advies. Ze zijn erg betrokken en weten precies te vertellen wat de karakters van het hondje zijn. Zo heb ik de beste match gevonden in Ted. Ze is de allerliefste, stoerste hond!”

Het baasje van Ted