Vrolijke Lillie heeft geluk gehad…

Lillie en haar familie werden gevoerd door een lokale vrijwilliger. Helaas konden alleen Lillie en haar zusje gered worden. Gelukkig is ze nu geadopteerd en heeft ze een prachtig plekje gevonden in Nederland.

Voorgeschiedenis

Lillie is een echt straathondje. Zij, haar moeder, broertjes en zusjes wonen op de straten van Athene.  Daar is het leven niet gemakkelijk voor een hond. Hun dagelijkse lichtpuntje is het moment dat een lokale dierenvriend langskomt om het gezinnetje te voeren. Wat ze niet weten, is dat deze vrouw van plan is om hun te redden van een bestaan op straat.

Verdwenen

Op een dag komt de vrijwilligster weer om het gezinnetje te voeren, maar deze keer is ze van plan om de honden mee te nemen. Helaas kan ze alleen Lillie en haar zusje Luppie vinden, de rest van het gezinnetje is verdwenen. En zo krijgen alleen de twee zusjes een kans op een goed thuis.

Gelukkig krijgt Lillie een plekje in een shelter.
In de shelter

Lillie verblijft nu in een shelter en haar karaktertje komt steeds meer tevoorschijn. Het is al snel duidelijk dat ze altijd in is voor een relletje. Als er iets gebeurt, dan kan je er zeker van zijn dat Lillie in de buurt is. Ze is een beetje eigenwijs en neemt graag het voortouw. Ze vindt het helemaal geweldig om aandacht te krijgen. Ze bedenkt daar dan ook allemaal manieren voor. Gelukkig voor haar verzorgsters, kan ze ook rustig zijn. Deze slimme pup van pakweg drie kilo en een turf hoog is dol op spelen en… eten. Ze vermoeden dat ze een middelmaatje gaat worden van zo’n 15 tot 20 kilo. Maar zeker weten doe je dat nooit met de Griekse toverballetjes.

Iron Bird

Vanaf 15 juni is Lillie klaar om naar Nederland te komen. Ze is dan vermoedelijk een week of 15. Echt weten doen we dit niet, ze is immers op straat geboren. Maar de lokale dierenvrienden die dagelijks honden van de straat redden, zijn inmiddels erg goed in het inschatten van leeftijden. Net als alle pups, mag Lillie vanwege de inentingen pas met 15 weken vliegen. In de tussentijd zijn we al druk bezig met het zoeken van een passende adoptant. Zou er een baasje komen voor deze leuke vrolijkerd?

Lillie en haar zusje Luppie komen samen aan.
Naar Nederland

Ja hoor, Lillie heeft het hart betoverd van een Nederlands adoptiegezin! Op 26 juni is de grote dag: ‘onze’ Lillie komt naar Nederland. Na aankomst mag ze een paar dagen inburgeren bij een gastgezin. Op 29 juni wordt Lillie officieel geadopteerd. We wensen je een geweldig leven, Lively Lillie!

Updates van het baasje

 • 2 september 2019: zusjesmeeting

  Gisteren de 1e zusjesmeeting van Lillie en Lucy (Luppie), sinds hun komst naar NL.
  Was best spannend hoe zij op elkaar zouden reageren…🤔
  Maar het was gelijk dikke pret tussen de dames🥰
  Zij hebben ca. 2 uur non-stop gespeeld, zo schattig! Bij thuiskomst vielen de gezusters dan ook in diepe slaap😴.

  Het baasje van zusje Luppie/Lucy