Voertekort door corona: doneer!

Nog even en dan zitten de Griekse shelters zonder voer. Omdat het vliegverkeer stagneert vanwege corona, gaan er geen honden weg voor adoptie. Daarnaast komt een nieuwe stroom aan gedumpte pups op gang. Onze rescuers zijn wanhopig en zonder jullie hulp redden ze het niet! Help jij de honden aan eten?

SNEL DONEREN?

  • KLIK HIER EN HELP LEVENS REDDEN


    Totaalbedrag € -

    Meer doneren? Dat kan met het doneerformulier onderaan deze pagina.

NOODKREET!

Lieve mensen, velen worden direct of indirect geraakt door het coronavirus. Het is een moeilijke en onzekere tijd. Niet alleen voor ons, maar ook voor de rescuers in Griekenland; zij worden ongelofelijk hard getroffen. Is de situatie normaal al schrijnend te noemen, nu is er een acuut tekort aan voer ontstaan.

Voertekort in Griekse shelters! Doneer!
Viervoeters met een adoptievooruitzicht kunnen niet weg
Nóg meer hongerige monden

Ten eerste is het nieuwe puppyseizoen aangebroken; de stroom aan gedumpte pups is onverminderd op gang gekomen. Deze kwetsbare dieren hebben aparte ruimtes en extra zorg nodig om ze te beschermen tegen de – voor hun – dodelijke ziekte parvo. Daarnaast is het vliegverkeer en wegtransport ontregeld vanwege alle reisrestricties, waardoor de honden met een adoptie vooruitzicht in de shelters moeten blijven. Met als gevolg dat de shelters nog meer onder druk staan.

De laatste zak is aangebroken

Tot overmaat van ramp is de horeca gesloten, waardoor veel straathonden hun broodnodige portie voer mislopen. Om ook deze viervoeters te helpen en te voorkomen dat ze overlast veroorzaken, hebben vrijwilligers hun dagelijkse voederronde fors uitgebreid. Is het altijd al leuren om de voorraad op peil te houden, nu vliegen de hondenbrokken met een angstvallige vaart de deur uit.

Tot alles op is… en daar willen we niet aan denken.

zwerfhonden in griekenland worden gevoerd door vrijwilligers
Steeds meer Griekse zwerfhonden zijn afhankelijk van vrijwilligers
Help mee!

Willen jullie alsjeblieft helpen de voorraad voer aan te vullen? Dat kan door een donatie te doen. Voor 15 euro kunnen de rescuers 1 zak kopen. En hierbij geldt: elk brokje is er weer 1!

ER IS AL 208  KEER GEDONEERD! MAAR WE ZIJN ER NOG NIET. OOK JOUW DONATIE IS HARD NODIG.
JA, IK HELP MEE!
Je doneert voer t.w.v. € -

of…

Maak jouw donatie over naar NL08ABNA0848107500 t.n.v. Skýlos Strays o.v.v. ‘Voer voor de honden’. Dank je wel!

ONZE RESCUERS ZIJN WANHOPIG EN DANKBAAR VOOR ELKE BIJDRAGE! DE SITUATIE IS NIJPEND. HELP JIJ DE HONDEN AAN ETEN?
Rescuer Nena:

“At the moment dogs that can’t travel. We have about 10 dogs that have a home or foster waiting for them. That means 5 sacs of dog food per month (1 sac can feed 2 dogs for 1 month). Every month there is an average of 10 requests for dogs to find a home. So just a simple calculation: 10 bags of dog food is needed monthly.
I’m only talking for the dogs that I (am going to) promote for finding their forever homes. Not stray dogs that need to be fed in the streets, or in a shelter.”

Rescuers Katerina en Eleni:

“We have at our shelter around 40 doggies.
They need food and the sick need pharmacies.
Dogs in the streets are so many, we can’t count them.
Puppies also.
Everyday we get new messages with new puppies everywhere.
I hope people don’t start dumping their pets, because then we will have even more problems.”

Rescuer Dolitsa, die helemaal in het oosten van Griekenland zit, vraagt om hulp