Zina

Zina

Zina j22w16-9

Over Zina

Het industrieterrein was Zina’s thuis. Samen met haar zusje Zenia moest zij zich daar zien te redden, maar zo’n terrein is geen fijne plek voor een hond. Kun jij haar laten zien hoe een echt ‘thuis’ hoort te zijn?

Geslacht: Teef
Geboren: Oktober 2020
Grootte: Middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

27 OKTOBER 2022: EVEN VOORSTELLEN

Zusjes …

Zina en haar zusje Zenia werden rond de kerstperiode in 2021 door een paar werkers opgemerkt op een industrieterrein net buiten Patras. Daar liepen zij rond, zwervend en zoekend naar eten. Het gebied staat bekend als plek waar honden gedumpt worden. De teefjes worden lastig gevallen door de reuen die daar rondzwerven en zo ontstaan vele ongewenste nestjes met alle gevolgen van dien.

Eindelijk veilig …

De twee zusjes waren behoorlijk bang en terughoudend en daardoor ook niet direct benaderbaar. Ze zijn daarom eerst een tijdje op locatie gevoerd om vertrouwen te krijgen in de rescuers waarna ze zijn gevangen met behulp van een vangkooi. Geen moment te vroeg, want Zina en Zenia bleken allebei al drachtig te zijn. Beide zusjes zijn direct gesteriliseerd en worden nu opgevangen in de tuin van een gastgezin. Ze zijn daar in ieder geval veilig en ze hebben beschutting, maar het is geen opvang in huiselijke sfeer. Een stofzuiger, een televisie en een warme mand zijn dus onbekend terrein en daar valt nog veel te leren. Zina is uitgegroeid tot een prachtig middelmaatje, ze is ongeveer 48 cm hoog en de weegschaal geeft 20 kilo aan. 

Langzaam meer vertrouwen …

Een heel rustige en makkelijke hond in de omgang, zo wordt Zina omschreven door de rescuer. In het begin was ze erg bang, maar toen ze zich eindelijk veilig en beschermd voelde, ontspande ze zich. Ze kan erg genieten van knuffelen en ze is erg speels met haar zusje en de andere honden bij haar gastgezin. Een gezin met hele jonge kinderen is wel iets te onrustig voor haar dus wij plaatsen haar bij voorkeur bij een gezin met oudere kinderen. En een hondenmaatje zou natuurlijk voor Zina helemaal fantastisch zijn!

Na een gevaarlijk industrieterrein en een achtertuin is een huis met warme mand nu het einddoel voor Zina. Sta jij haar met open armen op te wachten?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Zina

Het industrieterrein was Zina’s thuis. Samen met haar zusje Zenia moest zij zich daar zien te redden, maar zo’n terrein is geen fijne plek voor een hond. Kun jij haar laten zien hoe een echt ‘thuis’ hoort te zijn?

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat