Zeus – gereserveeerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

25 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Begin februari 2021 vonden mensen ineens een hond met haar pasgeboren 6 pups in hun tuin. Het moedertje had deze plek uitgezocht om veilig te kunnen bevallen. Lang niet alle zwerfhonden kunnen rekenen op genegenheid van de Griekse bevolking, maar deze mensen konden het niet over hun hart verkrijgen om het kleine gezinnetje zomaar terug op straat te zetten. 

Ze verzorgden de 7 honden totdat de pups oud genoeg waren voor hun eerste vaccinaties. Daarna kregen de moeder en haar zesling een plekje in een lokaal shelter waar ze nu allemaal wachten op een thuis. Zeus en zijn broertjes en zusjes delen samen met hun moeder een verblijf. 

Op een van de foto’s is Frieda, de moederhond te zien. Rescuers vermoeden dat ze herder en border collie in zich heeft.

Karakter

Hij is nog jong, maar Zeus is nu al een echte leider, net als de Griekse god naar wie hij is vernoemd. Het hele nest is sociaal en aanhankelijk, maar Zeus (en zusje Hera) springt er duidelijk uit vanwege zijn zelfverzekerde houding. 

Volgens de rescuer zal Zeus waarschijnlijk uitgroeien tot een middelmaat, maar op deze leeftijd is hier nog maar weinig over te zeggen. 

Reisticket voor Zeus

Na mei heeft hij al zijn vaccinaties gehad en kan hij naar Nederland komen. Zijn paspoort ligt dan ook al klaar, dus wie geeft dit mannetje een reisticket naar een nieuw leven?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Zeus

Wat een verrassing was het toen Griekse mensen ineens een moederhond met een nestje pups in hun tuin vonden. Zeus was een van de zesling en inmiddels zijn ze klaar voor een baasje. Geef jij deze zelfverzekerde jongen een eigen mand?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)