Zenia

Zenia

Zenia j22w16-4

Over Zenia

Samen met haar zusje moest Zenia zich zien te redden op een industrieterrein. Inmiddels verblijven ze samen in de achtertuin van een foster, hopelijk is dat slechts een korte tussenstop naar een beter leven. Ben jij het eindstation voor Zenia?

Geslacht: Teef
Geboren: Oktober 2020
Grootte: Middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

28 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

Zusjes …

Zenia en haar zusje Zina werden rond de kerstperiode in 2021 door een paar werkers opgemerkt op een industrieterrein net buiten Patras. Daar liepen zij rond, zwervend en zoekend naar eten. Het gebied staat bekend als plek waar honden gedumpt worden. De teefjes worden lastig gevallen door de reuen die daar rondzwerven en zo ontstaan vele ongewenste nestjes met alle gevolgen van dien.

Eindelijk veilig …

De twee zusjes waren behoorlijk bang en terughoudend en daardoor ook niet direct benaderbaar. Ze zijn daarom eerst een tijdje op locatie gevoerd om vertrouwen te krijgen in de rescuers, waarna ze zijn gevangen met behulp van een vangkooi. Geen moment te vroeg, want Zenia en Zina bleken allebei al drachtig te zijn. Beide zusjes zijn direct gesteriliseerd en worden nu opgevangen in de tuin van een gastgezin. Ze zijn daar in ieder geval veilig en ze hebben beschutting, maar het is geen opvang in huiselijke sfeer. Een stofzuiger, een televisie en een warme mand zijn dus onbekend en daar valt nog veel te leren.

Langzaam meer vertrouwen …

Zenia is een rustige hond. In het begin was ze erg bang, maar toen ze zich eindelijk veilig en beschermd voelde, ontspande ze zich langzaam. Ze heeft wat meer tijd nodig om te vertrouwen dan haar zus, maar ze geniet daarna dan ook van een knuffel. Ze is erg speels met haar zusje en de andere honden bij haar gastgezin. Zenia is inmiddels uitgegroeid tot een hoogte van 48cm, en weegt ongeveer 20 kilo. Daarmee is Zenia een mooie middelmaat. 

Speciaal plekje …

Voor Zenia zoeken wij een ervaren baasje: rustig, begripvol en geduldig. Wij plaatsen haar vanwege de drukte en de prikkels niet bij een gezin met hele jonge kinderen, maar het liefst wel in het gezelschap van een stabiele soortgenoot. Heb jij dat speciale plekje vrij voor Zenia?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Zenia

Samen met haar zusje moest Zenia zich zien te redden op een industrieterrein. Inmiddels verblijven ze samen in de achtertuin van een foster, hopelijk is dat slechts een korte tussenstop naar een beter leven. Ben jij het eindstation voor Zenia?

Geslacht

Teef

Geboren

Oktober 2020

Grootte

Middelmaat