Vinny

Vinny

j22w42 Vinny5

Over Vinny

Knappe speurneus Vinny komt na wat omzwervingen tot rust bij zijn gastgezin. Hij heeft het dan ook erg getroffen. Rust, ruimte en eindeloos snuffelen, wat wil een hond nog meer? Vinny boft, maar wat hem het aller-gelukkigst zou maken is een permanent plekje bij een fijne, stabiele baas. Geef jij deze knapperd een nieuwe kans?

Geslacht: Reu
Geboren: November 2019
Grootte: Middelmaat

Kan niet met kinderen

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

26 OKTOBER 2022: EVEN VOORSTELLEN

Voorgeschiedenis

Vinny was behoorlijk gewond toen hij als kleine pup door een rescuer in Griekenland werd gevonden. In zijn zoektocht naar eten en veiligheid, was hij flink te grazen genomen en hij miste een stuk van zijn rechteroor. In een gastgezin is hij hersteld van zijn verwondingen en daar ontwikkelde hij zich tot een slimme en vrolijke jonge hond. In mei 2020 werd hij geadopteerd in Nederland.

Helaas is hij eerder dit jaar teruggekomen van adoptie. Hoewel zijn baasjes en Vinny gek waren op elkaar, was de komst van een baby geen geschikte situatie voor Vinny. Met pijn in hun hart hebben zijn baasjes daarom dit besluit moeten nemen.

Superspeurneus

Sinds een aantal weken verblijft Vinny bij een gastgezin dat in een landelijke en rustige omgeving woont. Dit doet Vinny zichtbaar goed en hij is in korte tijd echt opgebloeid. Het is duidelijk dat hij in een stadse omgeving niet tot zijn recht komt. Zijn jachtinstinct krijgt in zijn nieuwe omgeving wel alle ruimte. Dit betekent dat Vinny niet los kan lopen. Het gezegde ‘als de neus aangaat, gaan de oren uit’, is Vinny op het lijf geschreven. Zodra hij ook maar iets oppakt van een geur van wild, gaat hij er als een haas vandoor. Lopen aan een lange lijn, waarbij hij de ruimte heeft en lekker kan snuffelen, is hierbij een prima oplossing. Alleen het trekken aan de lijn – zeker als Sherlock weer iets op het spoor is – daar moet nog wat oefening aan te pas komen.

Vinny heeft veel energie en vindt het heerlijk om af en toe los te kunnen lopen op een omheind terrein. Als hij lekker heeft kunnen ravotten, is hij daarna helemaal ontspannen en voldaan.

Gevoelig en aanhankelijk

In huis is Vinny rustig en zoekt hij zelf zijn bench op als hij daar behoefte aan heeft of als er bijvoorbeeld visite is. Hij slaapt daar ook. Het gastgezin heeft in korte tijd zijn vertrouwen gewonnen en aanhankelijke Vinny wijkt het liefst niet van hun zijde.

Vinny is een gevoelige hond die een duidelijke, maar zachte benadering nodig heeft. Bij te veel prikkels of in plotselinge situaties waar hij van schrikt, wil hij wel eens grommen of uitvallen. Hij heeft ontdekt dat hem dat de ruimte oplevert die hij nodig heeft om zich veilig te voelen. Hij heeft hierbij in het verleden begeleiding gehad van een gedragstherapeut, wat stapje voor stapje al tot goede resultaten heeft geleid.

Honden: graag, katten … misschien

Vinny kan het enorm goed vinden met andere honden, dus een stabiel hondenmaatje zou zeer welkom zijn. Bij katten hangt het er helemaal vanaf hoe deze op Vinny reageren en of ze honden gewend zijn. Met de kat des huizes heeft hij, na een periode van aftasten, inmiddels vriendschap gesloten. 

Wie zoeken wij voor deze kanjer?

Voor deze wat onzekere held zoeken we een ervaren baasje. Iemand die rustig en evenwichtig is en alle aandacht kan besteden aan de verdere begeleiding die Vinny verdient. De liefde die je hem geeft, zal hij je dubbel en dwars terugbetalen. Ga jij het avontuur met hem aan?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Vinny

Knappe speurneus Vinny komt na wat omzwervingen tot rust bij zijn gastgezin. Hij heeft het dan ook erg getroffen. Rust, ruimte en eindeloos snuffelen, wat wil een hond nog meer? Vinny boft, maar wat hem het aller-gelukkigst zou maken is een permanent plekje bij een fijne, stabiele baas. Geef jij deze knapperd een nieuwe kans?

Geslacht

Reu

Geboren

November 2019

Grootte

Middelmaat