Vincent

Kindvriendelijk

Katten onbekend

Gecastreerd

19 MEI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Puber Vincent was niet meer welkom thuis. Nadat hij was achtergelaten in het Griekse Argos ging hij op zoek naar mensen die hem konden helpen en hij vond een vriendelijke eigenaresse van een winkeltje. Vanaf dat moment kwam hij elke dag even hallo zeggen.

Goede neus!

Vincent had geen idee dat zijn neus hem naar de juiste persoon had geleid, de vrouw is namelijk een vrijwilliger bij een dierenwelzijnsorganisatie. Omdat ze zo onder de indruk was van Vincent zijn lieve karakter gebruikte ze haar contacten om Vincent een kans op adoptie te geven.

Naar een shelter

Niet lang daarna was het zover: er was een kennel vrij in de kleine shelter van ‘onze’ rescuers Katerina en Eleni. Na een bezoekje aan de dierenarts voor een check en de tests op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia en anaplasma, was de verhuizing een feit.

Makkelijke jongen

Vanaf de eerste dag is knappe Vincent een vrolijke en sociale jongen. Hij oogt gezond en energiek, en is erg aanhankelijk. Alleen als hij het echt nodig acht laat hij een blafje horen, voor de rest van de tijd is hij geduldig, ook als het voedertijd is.

Omdat hij nieuw is, heeft Vincent een eigen verblijf om rustig te kunnen wennen. Elke keer als hij naar buiten mag voor een wandeling wordt hij blij, hij vindt het heerlijk in de natuur. Een stukje lopen met het 8-jarig zoontje van een van de rescuers vond hij spannend, maar hij volgde zonder problemen.

Puberleeftijd

Vincent zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 10 maanden oud. Op dit moment is hij ca 55cm groot en weegt hij 19kg, en hij is gecastreerd. Omdat hij nog maar kort in de shelter is, is er nog niet getest hoe hij met andere honden is. Ook is het niet bekend hoe hij op katten reageert.

Fijn gezelschap

Vincent heeft zich tot nu toe van zijn beste kant laten zien. Al met al vinden zijn rescuers deze jongen een heerlijke, gemakkelijke hond en ze zijn ervan overtuigd dat hij iemands perfecte gezelschapsdier zal zijn. Word jij Vincents vriend voor het leven?

De laatste nieuwtjes

 • 20 AUGUSTUS 2021: VEEL POTENTIE
  Vincent kreeg bezoek! 

  Eerst van de kinderen van de rescuer die langskwamen in de shelter. En al heeft Vincent nog niet geleerd om netjes aan de lijn te wandelen, hij liep al heel goed mee met de zoon van de rescuer.

  En begin augustus had een van ons de eer om kennis te maken met deze goedgemutste jongen. Omdat het 40 graden was, hadden alle honden een lekker koel bad gehad waardoor Vincent de net-uit-bed-look had, maar dat had geen enkele invloed op de indruk die hij maakte. Wat een vrolijke goedzak!

  Vincent was duidelijk blij met aandacht en verwelkomde de vreemdeling met gepaste onderdanigheid in zijn eigen verblijf. De begroeting was zacht en vriendelijk. Een aai werd met graagte onthaald en binnen no time liet hij uitnodigend zijn buik zien, zonder dat daar angst bij te bespeuren was. Jammer dat we geen borstel mee hadden …

  Viervoeter met potentie

  Al met al heeft Vincent ontzettend veel potentie om een leuke, fijne huishond te worden. De shelter is geen plek voor hem. Wie geeft deze vriendelijke jongen een kans?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Vincent

Hij was achtergelaten maar wist het hart van een winkeleigenaresse te winnen. Zij zorgde ervoor dat Vincent nu in een shelter zit en voor adoptie is aangemeld. Adopteer jij deze vriendelijke vent?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2020

Grootte

Middelmaat