Valia

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gesteriliseerd

18 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

In augustus 2020 werd Valia gevonden in een doos, samen met haar drie zusjes. Ze waren gedumpt in een stil, bergachtig gebied buiten Patras. De pups waren zo’n twee maanden oud. Omdat ze uitgedroogd en hongerig waren werden ze direct naar de dierenkliniek gebracht voor eerste intensieve zorg.

Naar de shelter

Genoeg aangesterkt, kregen de jonge hondjes een eigen kennel in een kleinschalig shelter dat gerund wordt door mannen. Tussen de andere 38 honden en een aantal katten, groeiden ze op. De drie zusjes vonden een thuis en lieten Valia alleen achter. Ze had hier veel moeite mee, maar kreeg gelukkig andere kennelgenootjes.

Alleen achterblijven

Terwijl er maar geen adoptant voor Valia zich aandiende, ruilden haar kennelgenootjes stuk voor stuk hun verblijf in voor een huisje voor altijd. Toen haar laatste hondenvriendje wegging, werd het haar teveel en wilde ze dagen niet eten en drinken.

Sociale puber

Waarom Valia niet gezien wordt door potentiële baasjes is niet duidelijk. Ze is vriendelijk met alle honden, ook tegen de ‘moeilijkere’ en heeft geen oog voor de katten. Als echte puber zit ze vol enthousiasme en energie, speelt ze graag en vindt ze menselijke aandacht heerlijk.

Valia is niet snel bang en zal het waarschijnlijk heerlijk vinden om met een eigen baasje de wereld buiten de shelter te ontdekken. Daarvoor heeft ze in de shelter al geoefend om aan de riem te lopen. Ze is zindelijk in haar kennel, maar zal dit in huis nog moeten leren.

De pootjes strekken

De meetlat komt net boven de 50cm uit en de verwachting is dat ze niet veel meer in hoogte zal groeien. Ze oogt een tikkie te zwaar, maar ze krijgt dan ook niet veel beweging op dit moment. Iets waar ze wel naar verlangd en ze is dan ook erg blij als het haar beurt is om even de pootjes te strekken.

Valia is erg lief, maar vanwege haar puberige onstuimigheid lijkt ons een huisje met kinderen boven de 12 jaar het meest geschikt. Ze is begin april gesteriliseerd en meteen getest op de meeste Middellandse Zeeziektes. De uitslagen van de tests waren op dat moment negatief.

Het mooiste verjaardagscadeau

Na zo lang wachten zou het zo mooi zijn als Valia haar eerste verjaardag zou mogen vieren met haar baasjes. Mag ze bij jou haar kaarsje op de taart uitblazen?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Valia

Met haar eerste verjaardag in het vizier is Valia’s grootste wens om de shelter te verruilen voor een fijn thuis. Een plek waar ze alle aandacht krijgt en ze haar energie kwijt kan op heerlijke wandelingen. Vervul jij haar wens?

Geslacht

Teef

Geboren

Juni 2020

Grootte

Middelmaat