Tony

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

17 MEI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Het begon een jaar geleden, toen rescuers uit Argos in de eerste week van mei 2021 een telefoontje kregen over een aantal pups die langs de kant van de snelweg lagen. Ze haalden de hondjes (allemaal teefjes) op, maar wat in eerste instantie leek op een nest van 4, werd eentje van 8. Want binnen 24 uur werden vlakbij de vindplaats nog eens 4 pups gevonden (deze keer alleen reutjes). Ze leken ook erg op de andere hondjes, dus 1+1 was al snel 2.  

De broertjes werden herenigd met hun zusjes en het hele achttal kreeg een tijdelijk plekje bij een Grieks gastgezin waar ze de eerste tijd in rust mochten opgroeien en wachten op een baasje. De tijd verstreek en een voor een kregen de pups een thuis, behalve Tony en zijn zusjes Ivy en Camille. Naarmate ze ouder werden, konden ze niet langer bij het gastgezin blijven en kwam de tijd om te verhuizen naar een opvangplaats voor langere tijd. 

Van gastgezin naar schuur

Inmiddels leven de 3 pubers samen met 3 andere honden en een stuk of wat katten in een soort schuur bij een sinaasappelboomgaard. Er zijn regelmatig mensen om hun heen en ze horen ook de geluiden uit de boomgaard, maar verder staat de schuur afgelegen van de bewoonde wereld. Dagelijks komt iemand om ze eten en drinken te geven, maar laten we eerlijk zijn, er zit een groot verschil tussen de huiselijke omgeving van toen en de schuur van nu. 

Zachtaardig trio

Dat dit drietal nog niet is geadopteerd, ligt absoluut niet aan hun. Stuk voor stuk zijn het lieve, vriendelijke honden waarvan we inschatten dat ze het heel goed zouden doen in Nederland. Ze kunnen met katten (en delen in de schuur zelfs slaapplekjes met hun) en zijn lief naar iedereen, zowel volwassenen als kinderen.

Aanhankelijke middelmaat

Tony is enthousiast als er bezoek komt, al komt hij niet direct bij je om zich te laten aaien Maar als de kat uit de boom is en hij je een beetje kent, laat hij zich heerlijk kroelen en geniet van de aandacht. Verder is hij in de shelter een kalme hond en heeft hij inmiddels een schofthoogte van zo’n 50 cm en een gewicht van pakweg 18 kilo. 

Tijd voor een thuis

Tony is op dit moment ruim een jaar oud en onder die wollige vacht zit een hond die geweldig zou genieten van een eigen plekje op Hollandse bodem. Wie haalt deze aanwinst in huis?

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 10 juni 2022.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Tony

Deze wollige jongeman kwam in mei 2021 als pup bij ons op de website, maar tot nu toe is dat Nederlandse thuis nog uitgebleven. Aan Tony ligt het niet, hij is ontzettend lief, vriendelijk en zou het heel goed kunnen doen in ons kikkerlandje. Geef jij deze hoopvolle Griek zijn langverwachte thuis?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat