Tito

Tito

Tito j22w15-8

Over Tito

Van buiten aan de ketting tot een zachte mand in huis, Tito’s toekomst ziet er hoopvol uit. Maar de weg is nog lang. Neem jij hem mee op pad, naar een fijne, liefdevolle toekomst?

Geslacht: Reu
Geboren: Februari 2021
Grootte: Klein

Kindvriendelijk

Heeft een hondenmaatje nodig

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

16 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

Aan zijn lot overgelaten

Tito is geboren in de tuin van een hondenverzamelaar die zijn honden graag aan de ketting legde en zeer slecht verzorgde. De rescuer hield deze man al jaren in de gaten en probeerde hem over te halen de honden af te staan, maar dat weigerde hij. Zo nu en dan probeerde ze een hond uit zijn tuin te redden, wetende dat ze risico liep om betrapt te worden. In de lente van 2021 zag ze moederhond Meli met pups doodsbang bij elkaar gekropen in de tuin, één daarvan was Tito. 

Op een dag werd de man ziek en zijn vrouw belde de rescuer om te laten weten dat alle dieren aan hun lot waren overgelaten in de tuin. Dit was de kans voor de rescuer! Eén voor één kon de rescuer dit gezinnetje redden. Moederhond Meli werd uiteindelijk via ons geadopteerd en heeft een geweldig leven in Nederland. De laatste van het stel was Tito, de bangste van allemaal, onbenaderbaar en dus niet makkelijk te redden…

Nieuwe vrienden maken 

De rescuer besloot hem in de tuin te voeren, om zijn vertrouwen te winnen zodat zij hem in een later stadium kon redden. Dat bleek een lang proces. Toen zij hem in oktober zag schuilen voor de regen onder een plastic tasje brak haar hart. Dit kon zo niet meer, er was geen tijd meer om zijn vertrouwen te winnen! De volgende dag heeft ze hem, met de hulp van iemand anders, gevangen in een kooi en hem mee naar huis genomen. Hij kreeg daar gezelschap en steun van Jenny, een teefje dat ook op onze site ter adoptie staat. 

Langzaam begon hij te wennen en te ontspannen, en daar waar Tito vroeger blafte van angst bij het zien van de rescuer, blaft hij nu uit enthousiasme en blijdschap bij het horen van haar stem! Tito zal bij het zien van onbekende mensen niet enthousiast reageren, maar zodra je een bekende voor hem bent geworden, begroet hij je met een enthousiast kwispelende staart.

Tito is inmiddels uitgegroeid tot een kleinblijvend jongvolwassen kereltje van ongeveer 30/35 cm, en hij weegt zo’n 8 kilo. Hij en Jenny spelen er samen op los, ravotten door de tuin en kunnen ontzettend van elkaar genieten. Ze zijn onafscheidelijk en slapen samen in een mand. 

Route naar geluk

Voor Tito zoeken wij een rustig huis waar al een stabiel teefje aanwezig is, of nog mooier: een huis waar Tito zelfs samen met Jenny welkom is.

Geduld en ervaring zijn belangrijke eigenschappen in het toekomstige baasje, net als begrip voor het feit dat Tito, ondanks zijn vorderingen, nog een flinke weg te gaan heeft. Ben jij de routeplanner naar Tito’s geluk?

 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Tito

Van buiten aan de ketting tot een zachte mand in huis, Tito’s toekomst ziet er hoopvol uit. Maar de weg is nog lang. Neem jij hem mee op pad, naar een fijne, liefdevolle toekomst?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Klein