Tinkerbell

Kan met kinderen vanaf 6 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gesteriliseerd

25 AUGUSTUS 2021: EVEN VOORSTELLEN

In het uiterste noordoosten van Griekenland voert rescuer Dolitsa haar eenzame strijd: het verbeteren van de situatie van zwerfhonden. In haar omgeving is ze de enige die zich hier openlijk en dapper voor inzet. De meeste mensen verklaren haar voor gek, maar weten haar wel te vinden als er iets met een hond aan de hand is.

Pups op straat

Begin augustus kreeg ze weer een telefoontje: een zwerfteefje had haar nest met pups achtergelaten en was niet meer teruggekomen. Eenmaal aangekomen in Soufli bleek het om maar liefst 11 pups te gaan van ca. 6 weken oud. Allemaal redden was een onmogelijke opgave, want voor iedere pup moet uiteindelijk een huisje gevonden worden.

Kiezen tegen wil en dank

Met bloedend hart nam ze de 7 pups mee waarvan ze kon zien dat die het hardst verzorging nodig hadden. 4 nam ze zelf in huis, de andere 3 worden gefosterd bij een vriendin in de tuin. Voor de achtergelaten 4 pups blijft ze koortsachtig naar een oplossing zoeken.

Bij de foster

Tinkerbell, Timmi en Telitsa verblijven bij de foster. Ze zaten vol met vlooien en wormen, maar zijn ondertussen behandeld en hebben hun eerste vaccinatie gehad. Op hun opvangplek zijn nog meer honden en ook katten, dus daarmee worden ze nu gesocialiseerd.

Wat betreft karakter is er nog niet veel te vertellen. Na de eerste dagen wennen, werden ze steeds relaxter en kropen ze meer en meer uit hun schulp. Ze spelen, slapen, eten en vinden het heerlijk om bij iemand op schoot te kruipen voor een knuffel. Hoe groot ze uiteindelijk zullen worden, is lastig in te schatten.

Huisjes gezocht

Voor Tinkerbell en nestgenoten zoeken wij dus een goed huisje. Omdat we de ervaring hebben dat de combinatie van hele jonge kinderen en pups veelal als erg zwaar wordt ondervonden door de baasjes, zoeken we huisjes waar eventuele kinderen ouder dan 6 jaar zijn.

Medio oktober zullen alle vaccinaties op orde zijn en mogen de pups vervoerd worden naar het buitenland. Staat er dan een warme mand voor Tinkerbell bij jou te wachten?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Tinkerbell

Van de straat naar een tuin; Tinkerbell heeft de eerste stap gezet naar een mooie toekomst. Daarvoor heeft dit droppie iemand nodig die haar een kans geeft. Geef jij deze pup haar warme mand?

Geslacht

Teef

Geboren

Juni 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)