Timo

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Gecastreerd

1 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

In de bergen bij de stad Komotini leven veel zwerfhonden. Veel zijn er gedumpt om de meest uiteenlopende redenen, maar ook worden er pups geboren doordat de honden niet geneutraliseerd zijn. Vrijwilligers doen hun uiterste best de viervoeters gezond te houden en hun aantal door sterilisaties te verminderen.

Uitgehongerd

Tijdens een van de voederrondes in april dit jaar, trof een vrijwilliger Timo aan. Het vermoeden is dat hij achtergelaten was door een jager. Hij was graatmager en had duidelijk hulp nodig. De uitgehongerde jongen was zo wanhopig dat hij ondanks zijn angst naderbij kwam. Met voer en een liefdevolle benadering, wist de vrijwilliger zijn vertrouwen te winnen en hem in haar auto te krijgen.

Een veilige plek

Sindsdien verblijft Timo bij een foster in de tuin en heeft hij weer wat vlees weer aan zijn botten gekregen. Hij is vriendelijk met de andere honden en doet ondanks zijn verleden niet moeilijk over zijn eten.

Tussen hoop en vrees

Hij is nog steeds erg rustig en snel bang, het is duidelijk dat hij de zachte kant van mensen niet gewend is. Als zijn foster hem een knuffel geeft, blijft Timo onbeweeglijk, maar tegelijkertijd sluit hij zijn ogen en ontspant hij. Ze ziet veel potentie en verbeteringen, maar heeft niet de tijd om Timo de aandacht te geven die hij nodig heeft.

Hartworminfectie

Timo is inmiddels gecastreerd en in augustus getest op de Middellandse Zeeziektes. Daar kwam uit dat hij een milde hartworminfectie had en heeft hier een behandeling voor gehad. Hij is ongeveer 55 cm groot en de weegschaal tikt nu de 20 kg aan.

Tijd en liefde gezocht

Na een liefdeloos verleden begint Timo steeds meer vertrouwen te krijgen in mensen. Hij heeft nog een lange weg te gaan en kan daarbij een fijn thuis met de benodigde aandacht en ervaring heel erg goed gebruiken. Kan hij dat bij jou vinden?

 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Timo

Timo was graatmager toen hij gevonden werd. Hij was zo hongerig en wanhopig, dat hij zijn angst overwon en zijn lot in handen legde van de onbekende persoon die hem eten gaf. Zij nam hem mee in de auto en vond een opvangplek in een Griekse tuin.

Geslacht

Reu

Geboren

Juni 2018

Grootte

Middelmaat