Thea

Al in Nederland

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

3 JUNI 2021: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Thea is door een Griekse man gevonden en naar een shelter gebracht. Hier heeft ze lang moeten wachten totdat totdat iemand haar een kans gaf. In haar kennel was ze altijd erg rustig, maar eenmaal buiten veranderde ze in een energieke viervoeter die echt genoot van een wandeling en menselijke aandacht.

Bij een Nederlands gastgezin

Sinds 15 maart is Thea in Nederland! Dat is natuurlijk flink wennen voor deze dame na een leven in een shelter. Haar gastgezin ervaart haar als een erg lief maar ook behoedzaam hondje.

Kleine herder

Thea is een mooi en fit  hondje, kleine middelmaat, bouw en gewicht goed in verhouding en lijkt zowel in uiterlijk als karakter op een herder. Ze bindt zich snel aan een nieuw baasje en wordt dan echt je maatje. Het liefst is ze de hele dag bij je in de buurt, houdt je steeds goed in het oog en wordt dan ook graag aangehaald.

Tevreden

Ze is met alle andere honden op haar gemak. Spelen met andere honden of met haar baasje vindt ze heerlijk, maar ook met gewoon een dagelijkse wandeling of een botje om te kluiven kan ze helemaal tevreden zijn.

‘s Nachts is ze altijd rustig en slaapt ze door totdat ze merkt dat je wakker bent en komt dan een knuffel halen, overdag is ze relaxt en ligt ze graag op haar favoriete plekjes in huis. Soms komt het herderkarakter meer naar boven en is ze ook waaks.

Behoedzaam

Thea is behoedzaam met vreemde mensen en heeft dan even tijd nodig om te wennen en te ervaren dat ook zij lief voor haar zijn. Haar behoedzaamheid geeft Thea ook iets vertederends: als ze dat overwint en bij je durft te komen, is dat heel aandoenlijk.

Gedroomd huisje

Omdat ze nu nog moeilijk alleen kan zijn is er voorkeur voor een huisje met een (ouder) stel of alleenstaande man of vrouw, waar veel tijd en aandacht voor haar is en haar voorlopig niet alleen thuis laten. Een andere hond is zeker een pre. Met kinderen is ze niet op haar gemak en daarom plaatsen we haar niet in een gezin met jonge kinderen.

Maatje voor altijd

Match jij met Thea? Dan heb je een maatje voor het leven.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Thea

Ontmoet Thea, die na jaren in een shelter sinds kort in Nederland is. Ze is graag in het gezelschap van andere honden en is een echt maatje voor haar baasje, ze knuffelt graag en vindt het heerlijk om samen eropuit te gaan.

Geslacht

Teef

Geboren

September 2016

Grootte

Middelmaatje