Teddy

Teddy

Teddy j22w15 (3)

Over Teddy

Wie oh wie wordt Teddy’s maatje? Hij is een lieve, sociale en vooral aanhankelijke pup die vanaf half mei naar Nederland kan komen, dus dan kan het kroelen en knuffelen beginnen.

Geslacht: Reu
Geboren: Januari 2022
Grootte: Middelmaat/groot (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

16 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

Het is een ‘normaal’ fenomeen in Griekenland: nestjes pups die her en der worden gevonden, soms op de meest onhandige plekken. Zo ook het nest waaruit Teddy, Keira en Mia komen. 

Het begon toen iemand eind januari 2022 langs de snelweg een moederhond vond met haar 6 pasgeboren pups. Overgeleverd aan de elementen én zo vlakbij de weg, waren hun overlevingskansen klein. Gelukkig ondernam deze hondenliefhebber actie en werd een dierenwelzijnsorganisatie gebeld, zo kregen de pups een tijdelijk plekje bij een Grieks gastgezin. Inmiddels wonen ze daar al ruim 2 maanden nu zoeken we voor deze robbedoezen een Nederlands thuis. 

Fostergezin

Ook al is een verhuizing het uiteindelijke doel, op dit moment hebben de pups bij het gastgezin een prachtige plek waar ze rustig kunnen wachten tot hun vaccinaties compleet zijn. Ze mogen zowel in huis als in de tuin komen en zijn vooral bezig met pup zijn: eten, slapen en spelen. Naast regelmatig knuffelen met mensen natuurlijk, want dat hoort er ook bij. 

Karakter en grootte

Met een leventje van nog maar 3 maanden achter de rug, is Teddy nog volop in ontwikkeling. Zijn schofthoogte van ongeveer 30 cm zal daar niet lang blijven steken, want naar schatting groeit deze vent uit tot een forse middelmaat. Ook mentaal zijn er nog heel wat stappen te zetten, zoals zindelijk worden, luisteren naar commando’s en netjes wandelen aan de lijn. Maar dat zal eenmaal in Nederland opgepakt moeten worden. 

Net als z’n zusjes Keira en Mia, is Teddy een aanhankelijke pup. Maar vergeleken met de andere 2 pups spant hij de kroon, want knuffelen met jou doet hij het liefst. Natuurlijk speelt hij ook graag, het is tenslotte nog een echte pup. Overigens is het op deze leeftijd heel moeilijk te zeggen wat de ins en outs van z’n uiteindelijke karakter en grootte zullen worden, dus die verrassing is pas over een paar jaar onthuld.

Mand + baasje = thuis?

Half april krijgt Teddy z’n laatste vaccinatie en na de wachttijd van een maand mag hij in mei vertrekken naar Nederland. Natuurlijk moet er dan al wel een baasje voor hem zijn gevonden. Ben jij degene die een leven met Teddy al helemaal ziet zitten?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Teddy

Wie oh wie wordt Teddy’s maatje? Hij is een lieve, sociale en vooral aanhankelijke pup die vanaf half mei naar Nederland kan komen, dus dan kan het kroelen en knuffelen beginnen.

Geslacht

Reu

Geboren

Januari 2022

Grootte

Middelmaat/groot (schatting)