Tarzan

Kan met kinderen vanaf 12 jaar

Vriendelijk met rustige honden

Niet getest met katten

Gecastreerd

Special Needs

3 OKTOBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

De shelter in Xanthi kreeg afgelopen juli een telefoontje van een dierenarts uit een dorp in de omgeving: hij had het verzoek gekregen van een hondeneigenaar om zijn viervoeter in te laten slapen. Het zat de dierenarts niet lekker. De hond was blind, maar verder was er niks aan te merken op de 4-jarige reu. Hij was van mening dat ook blinde honden gelukkig konden zijn. Misschien kon de shelter helpen?

Gered!

Het was een hulpvraag die de eigenaresse van de shelter niet kon negeren. Als ze weigerde, was de viervoeter ten dode opgeschreven. Ze maakte een plek vrij in de overvolle shelter voor Tarzan. De dierenarts verzorgde nog wel de bloedtesten en zorgde ervoor dat alle inentingen op orde waren.

Geduldige jongen

Tarzan ziet weinig tot niks, maar ondanks deze handicap past hij zich verbazend goed aan in zijn nieuwe omgeving. Hij lijkt weinig last van stress te hebben, is rustig en zeer lief met mensen. Met geduld wacht hij op iemand die hem aanraakt, tegen hem praat en hij is erg blij met een knuffel.

Ondanks dat Tarzan een eigenaar had, heeft hij geen training gehad. Hij was een buitenhond die geen luxe leven kent met een warme mand en fijne wandelingen.

In de shelter zijn geen katten, het is daarom onbekend hoe hij daarop reageert. Met andere honden is Tarzan over het algemeen sociaal. Hij wordt wel onrustig als ze actief om hem heen bewegen, omdat hij ze niet kan zien. We denken dat het fijn voor hem zal zijn als een eventueel huisje beschikt over een rustige soortgenoot, waar hij steun bij kan zoeken.

Blind door trauma

Tarzan is een flinke middelmaat, zijn schouders meten tussen de 60 en 65 cm van de grond. Gezien zijn bouw zal zijn gewicht ergens tussen de 35 en 40kg uitkomen.

De tests op Middellandse Zeeziektes lieten een milde besmetting van hartworm zien, hier krijgt hij nu medicatie voor, de rest van de uitslagen waren negatief. De dierenarts vermoedt dat de blindheid niet recent is en dat het veroorzaakt is door een verwonding die het gevolg is van geweld of kracht van buitenaf.

Grote tuin gezocht

Tarzan zijn leven is gered, maar om dit voort te zetten in een drukke shelter is niet ideaal. Het zal veel fijner voor hem zijn als hij een eigen huis met een goede baas vindt, met een tuin waar hij zijn weg kan leren vinden. Wat zal deze jongen dan gelukkig zijn!

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Tarzan

Al leeft hij in duisternis, ook Tarzan kan genieten van zijn leven. Hij heeft alleen een omgeving nodig waarin hij zich goed kan leren redden met zijn blindheid. En een baasje die hem steun geeft. Word jij zijn lichtpuntje?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2017

Grootte

Forse middelmaat