Tallos

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

24 SEPTEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Op 10 juli jongstleden ontdekte een Griekse vrijwilliger een zwerfhond met zes pasgeborenen in een Atheense wijk. Het gezinnetje was nog zo pril en overgeleverd aan alle gevaren van de straat, de kans op overleven was maar klein. De vrijwilliger bedacht zich dan ook geen moment en bracht de viervoeters in veiligheid.

Boxerkruising

De moeder – die uiterlijk een kruising boxer lijkt en de naam Kirki heeft gekregen – bewoont met haar kroost een eigen kennel in een kleinschalig shelter waar ook nog zo’n 30 andere honden verblijven. Zo met goede zorg en in een beschermde omgeving, zijn de 6 pups de afgelopen maanden opgegroeid tot sociale, blije viervoetertjes.

Adoptanten gezocht

De pups zijn nu zo’n 2 ½ maand oud en hebben hun eerste vaccinatie gehad. Het is tijd om op zoek te gaan naar adoptanten. Want een shelterleven is leuk voor even, maar een eigen huisje is wat iedere hond nodig heeft.

Rassenmix

Nu de pups wat meer vorm krijgen, lijkt het erop dat mama een rendezvous heeft gehad met een reu die veel weg heeft van een Engelse pointer. Lijkt de ene pup veel op de boxer-moeder, de andere zou niet misstaan in een pointernest. Hoe ze er uiteindelijk uit zullen zien, welk karakter ze krijgen en waar de meetlat gaat eindigen, is niet te voorspellen.

Prins Tallos

Net als zus Senna, lijkt Tallos meer boxereigenschappen te hebben. Hij is lui, relaxed en houdt van comfort en aandacht. Deze slimme jongen zal zijn energie niet verspillen aan rondlopen als een dwaas, maar rent wanneer het nodig is. Het enige waar ze in verschillen is dat hij wel van grapjes houdt en altijd in is voor een spelletje. In dat opzicht is hij echt een pup.

Als Tallos eind oktober al zijn inentingen heeft gehad, zou hij graag naar een eigen huisje afreizen. Een fijne plek waar hij kan genieten van alles waar hij zo van houdt. Kan jij hem dit geven?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Tallos

Gezocht: zachte, comfortabele troon voor deze koning in spe. Tallos zit nu nog prinsheerlijk in de shelter, waar hij gezellig met mama en nestgenoten een kennel deelt. Maar nog even en dan wil deze jonge prins op zoek naar zijn eigen koninkrijk. Help jij hem hierbij?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)