Spot

Kindvriendelijk

Vriendelijk met teefjes

Kan niet met katten

Gecastreerd

 10 SEPTEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Spot werd 6 jaar geleden gevonden bij een dorp in het noorden van Evros. Een stel trof hem aan in een dor en droog gebied, hij was mager en wanhopig. Ze namen hem mee en werden zijn baasjes. Hij leefde met 4 andere honden.

Verhuisdrift

Het stel verhuisde een aantal keer. De honden gingen mee, eerst mochten ze in huis, maar daarna zaten ze ook vaak in een kennel. Tot de laatste keer: toen besloten ze de honden niet meer mee te nemen. In plaats daarvan hebben ze ze achtergelaten in een tuin, in kleine verblijven. Met als enige beweging één rondje om per dag, als ze mazzel hebben.

Ter adoptie

De dierenarts bracht een lokale rescuer op de hoogte van de situatie. Het stel had namelijk gevraagd om hulp om nieuwe baasjes te vinden. Omdat de rescuer het onaanvaardbaar vindt om de honden zo te laten leven, heeft ze toegestemd te helpen.

Lieve Spot

Spot is dus een van deze onfortuinlijke honden. Deze knappe jongen is heel aanhankelijk en kent de basisregels als huishond. Hij is erg vriendelijk tegen mensen en lief met teefjes. Hij is oké met de rest van de honden in de andere kennels, maar de rescuer werd verteld dat hij niet van onbekende reuen houdt als ze snel op hem af komen. 

De meetlat blijft tussen de 55 en 60cm steken en de weegschaal geeft 25kg aan. Spot is recent getest op de Middellandse Zeeziektes, de uitslagen waren goed. 

Huis voor altijd

Spot zou erg graag zijn kleine kennel weer willen verruilen voor een zachte mand. Een mand in een huis waar hij welkom is en waar hij voor altijd mag blijven. Staat die bij jou thuis?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Spot

Rondzwerven, verhuizen, harde grond en zachte mand. Spot heeft het allemaal meegemaakt in zijn 9-jarige bestaan. Wat zou deze mooie senior graag zijn laatste levensjaren willen doorbrengen op een vaste plek, met liefde en een warme mand. Wil jij hem dat geven?

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2012

Grootte

Middelmaat