Spitha – in procedure

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gesteriliseerd

14 JANUARI 2021: EVEN VOORSTELLEN

‘Als wanhoop een gezicht had, zou het deze verdwaalde moeder zijn, ergens achtergelaten in de bergen met 19 baby’s die aan haar borsten hingen. Sommige van haarzelf en enkele andere wezen, om te proberen hen tevreden te stellen, te verwarmen, te troosten. Een moeder met een tranend hart. Als hoop een gezicht had, zou dat zijn van de mensen die al dagenlang hun best hebben gedaan om dit gezin te redden.’*

Wat op 3 januari jongstleden begon met de vondst van één moederhond met 19 pups in het berggebied van Samarina, Greneva, leidde tot een van de meest aangrijpende reddingsacties ooit. De achtergelaten viervoeters die het nooit zouden overleven in de sneeuw en de kou werden in veiligheid gebracht, waarna er een noodoproep op social media werd uitgezet.

‘Er werd een ketting van liefde gemaakt, vreemden en kennissen werden één, afstanden werden verkort, telefoonrecords werden gebroken, uren slaap gingen verloren.’*

Zes pups zijn bij de moederhond gebleven, de overige 13 zijn verdeeld en hebben een veilige plek gevonden bij organisaties over het hele land. Waarvan vijf via één van onze rescuers in Athene. Of ze oorspronkelijk uit hetzelfde nest komen, is onbekend.

Fotomodelletje

Spitha verblijft met Malibu, Foxy, Aspro en Jay in een kleinschalige shelter waar zo’n 30 honden verblijven. Ze is een leergierig meisje, dat al snel doorheeft wat er van haar gevraagd wordt. Poseren voor de camera, lopen aan de riem, ze heeft het in een handomdraai onder de knie. Deze vrolijke meid kent geen angst en gaat graag op onderzoek uit.

Hoe groot ze uiteindelijk zal uitgroeien is nog niet te zeggen. Ze heeft qua uiterlijk nu veel weg van een Grieks jachthondje, dat zo tussen de 45 en 55 cm kan worden, maar de mix aan voorouders maakt dat het ook anders kan uitpakken.

Op naar een Nederlands avontuur?

In maart zullen alle inentingen op orde zijn en mag Spitha haar paspoort ontvangen. Mag ze dan samen met jou op avontuur in Nederland?

 

*vertaalde tekstfragmenten van de website van een Griekse organisatie. Zie het hele bericht: http://bit.ly/2XjKGm8

Op het filmpje zijn alle pups te zien vlak na de redding in Noord-Griekenland.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Spitha

Dit ondernemende, blije meisje doet haar naam eer aan, het betekent namelijk ‘fonkeling’ in het Grieks. Ze is slim, onverschrokken en leergierig. Een mooie basis voor haar inburgering in Nederland. Bereid jij je voor op haar komst?

Geslacht

Teef

Geboren

November 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)