Spark

Kan met kinderen vanaf 6 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

15 OKTOBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Begin september 2020 reed een van onze rescuers door de bergen van Kourlaba, toen ze plotseling een hond langs de kant van de weg zag staan. Spark was erg aan het hijgen en had moeite met ademen, waarschijnlijk vanwege de zware ketting rond z’n nek en de hoge buitentemperaturen. 

Hij zag er verloren en geschokt uit, maar zodra hij de rescuer zag, liep hij naar haar toe. En alsof hij het eerder had gedaan, wachtte hij kalm tot hij in de auto mocht springen. Mogelijk heeft hij eerder een baasje gehad en was hij gewend om mee te rijden. Eenmaal in de auto en met een zoemende airco, is Spark direct gaan slapen. 

Na een tussenstop bij de dierenarts voor een algemene check en de nodige bloedtesten, kreeg Spark een plekje in een shelter. Daar leeft hij samen met een aantal andere honden.

Vriendelijke jongen

Spark is een lieve, vriendelijke reu die prima overweg kan met de andere honden in de shelter (zowel reuen als teven). Hij heeft geen kapsones en zoekt geen ruzie. Deze mensgerichte jongen krijgt graag aandacht en past zich snel aan in een nieuwe omgeving.

Slimme vent

Volgens de rescuer is Spark erg slim en heeft hij een grote will-to-please. Al zal een toekomstig baasje zich moeten realiseren dat hij weinig training heeft gehad en dat dit eenmaal in Nederland nog opgebouwd zal moeten worden. Wel heeft hij inmiddels een aantal keren aan de riem gewandeld, dit ging prima. 

We plaatsen Spark niet bij kleinere kinderen, want hij is soms erg speels en kan dan opspringen. 

Medisch

Spark is getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania, ehrlichia, babesia, anaplasma en hartworm. Alle testresultaten waren negatief. Wel waren zijn leverwaarden iets afwijkend, daarvoor heeft de dierenarts een kuur van 20 dagen Hepadol voorgeschreven. In een van zijn oren zitten wat sneetjes, hier heeft hij geen last van.

Veel hond om van te houden

Met een gewicht van bijna 30 kilo (29,6 kg, om precies te zijn) en een schofthoogte van om en nabij 65 cm, kunnen we Spark tot de grotere honden rekenen. Des te meer hond is er om van te houden. 

Klaar voor een thuis!

Inmiddels is de korte kuur Hepadol afgelopen en heeft Spark ook alle nodige vaccinaties gehad. Dat betekent dat hij klaar is voor adoptie! En nu de winter ook in Griekenland langzaam z’n opwachting maakt, zou hij zou maar wat graag de kale shelter willen verruilen voor een warme mand bij de kachel.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Spark

Spark werd gevonden in de bergen, op een snikhete dag. Hij had een dikke ketting om z’n nek en moeite met ademen, maar eenmaal in de auto lag hij binnen de kortste tijd te slapen. Nu zit hij in een shelter te wachten op een baasje ... Zet jij zijn mand vast klaar?

Geslacht

Reu

Geboren

April 2015

Grootte

Groot