Snoopy

Snoopy

Snoopy j22w11 (1)

Over Snoopy

Wat een prachtige vent is Snoopy, vind je niet? Anderhalf jaar geleden was hij nog zo mager als een lat en had hij amper een haar aan het lijf, maar dat is duidelijk verleden tijd. Zet jij zijn mand alvast voor hem klaar?

Geslacht: Reu
Geboren: Februari 2020
Grootte: Grote middelmaat

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gecastreerd

Medical Needs (MZZ)

21 FEBRUARI 2022: EVEN VOORSTELLEN

Wat was Snoopy in slechte conditie toen hij in augustus 2020 werd gevonden in een dorp bij het Griekse Argos. Hij was ontzettend mager, zat erg slecht in z’n vacht en toen een lokale rescuer hem meenam naar de dierenarts, bleek daar dat Snoopy ook leishmania had.

Het is inmiddels begin 2022 en anderhalf jaar verder is de Snoopy van toen niet meer te herkennen in de Adonis van nu! Zijn haar is teruggegroeid en in plaats van een kale huid heeft hij een prachtige, volle vacht inclusief wapperende pluimstaart. Ook zijn leishmania is onder controle.

Karakter

Snoopy is net zo lief als zijn naam doet vermoeden. Hij is altijd vriendelijk en zodra je hem aankijkt begint zijn staart te zwiepen en komt hij bij je om zijn liefde te tonen met natte likken. Hij is sociaal met andere honden en tijdens het wandelen loopt hij rustig mee, al is dit laatste wel iets dat in Nederland mogelijk weer aangeleerd moet worden. Het is niet bekend of hij met katten kan, maar dit kan wel worden getest.  

Grootte 

Met een geschat gewicht van 27 kilo is Snoopy een grote middelmaat. Hij zal misschien nog wat uitzwaren, maar wordt waarschijnlijk niet veel groter. 

Leishmania

De medicatie tegen leishmania sloeg zo goed aan, dat bij de meest recente hertest nog maar een hele lage waarde van de ziekte in zijn bloed werd aangetroffen. Om die waarde zo laag mogelijk te houden, krijgt hij dagelijks een pilletje. Omdat een hond na besmetting de leishmania altijd bij zich zal blijven dragen, is nog niet te zeggen of Snoopy de rest van zijn leven medicatie zal moeten hebben, of dat het over een tijdje niet meer hoeft. Bij interesse in hem zullen we zijn leishmania en medicatie zeker verder met je bespreken.

Snoopy is ook getest op ehrlichia, babesia, anaplasma en hartworm, de testresultaten hiervan waren negatief.

Plekje voor Snoopy

Dat Snoopy leishmania heeft, zegt hemzelf helemaal niks. Hij is gewoon een vrolijke, lieve hond die geniet van het leven. Maar de shelter is natuurlijk geen vervanger voor een thuis … Het is een tijdelijke plek waarvan we hopen dat het een opstapje is naar een Nederlands huisje. Wil jij dat voor hem realiseren? Dan horen we graag van jou en misschien komt Snoopy heel binnenkort wel bij jou inburgeren!

De laatste nieuwtjes

  • Mei 2022: Onze vrijwilliger ging op bezoek bij Snoopy

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Snoopy

Wat een prachtige vent is Snoopy, vind je niet? Anderhalf jaar geleden was hij nog zo mager als een lat en had hij amper een haar aan het lijf, maar dat is duidelijk verleden tijd. Zet jij zijn mand alvast voor hem klaar?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2020

Grootte

Grote middelmaat