Sherlock – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet gecastreerd

26 JULI 2020: EVEN VOORSTELLEN

Begin mei 2020 reed één van onze rescuers door een afgelegen, Grieks dorpje. Plotseling zag ze in een lege straat een puppy lopen. Natuurlijk stopte ze om te zien of het hondje hulp nodig had. 

Het beestje van zo’n 5 weken oud liep her en der te snuffelen, zonder moederhond die voor hem zorgde. Het straatleven is al gevaarlijk voor volwassen honden, laat staan voor pups. De rescuer wilde niet het risico lopen dat iets zou gebeuren en dus mocht Sherlock mee in de auto, op weg naar een Grieks gastgezin. 

Een fijn plekje

Sherlock heeft de gastgezin-jackpot gewonnen. De meeste honden die bij mensen thuis opgevangen worden, moeten in de tuin blijven. Maar Sherlock woont in zowel het huis als de tuin en heeft daar bovenop ook nog hondenvriendjes om mee te spelen. 

Omdat hij ook in huis mag komen, is er al een begin gemaakt met zindelijkheidstraining. Dit gaat erg goed. Tijdens het wandelen loopt hij vrolijk mee aan de lijn en soms mag hij zelfs mee naar het park. Door zijn goede socialisatie maakt Sherlock kennis met allerhande mensen, zowel volwassenen als kinderen. Misschien is hij daarom zo dol op aandacht?

Volgens zijn gastgezin is hij een erg slimme, trainbare hond. Waarschijnlijk groeit hij uit tot een middelmaat, maar dit is een schatting, want Griekse pups zijn wat dat betreft echte verrassingspakketjes. 

Speurneus met ambitie

Dit leuke reutje kon wel eens een goede speurhond worden, want zo jong als hij is, steekt hij zijn neus nu al overal in. Hij gaat regelmatig als een echte detective op pad en vindt dan de grootste schatten. Grappig genoeg heeft hij zo al heel wat verloren spullen van het gastgezin boven water gehaald. Welke naam past hem dan ook beter dan die van de bekende, fictieve detective Sherlock Holmes?

Ballengek

Dit mannetje is erg goed in het zoeken van speeltjes en andere dingen. Apporteren kan hij als de beste, want balletjes brengt hij met veel enthousiasme bij je terug. Soms apporteert hij zelfs een complete hondenmand (met inhoud!). 

Aangeboden: detective!

Op dit moment is Sherlock zo’n 4 maanden oud en zijn vaccinaties zijn allemaal op orde. En dus is deze leukerd helemaal klaar om naar Nederland te komen. Haal jij hem op van het vliegveld?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Sherlock

Deze slimme speurneus is Sherlock. Als eenzaam, 5 weken oud hondje werd hij gevonden op straat. Hoe sneu zijn situatie ook was, het bezorgde hem wel plekje bij een Grieks gastgezin. En misschien zelfs een enkeltje naar Nederland?

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2020

Grootte

Middelmaat