Salto

Salto

Salto j22w38-8

Over Salto

Mooie, lieve, onzekere Salto is op zoek naar een nieuw thuis. Deze knappe man heeft goede begeleiding nodig en zoekt met enige spoed een baasje dat het beste in hem naar boven haalt. Maakt jouw hart een ‘salto’ bij het zien van deze lieve kerel?

Geslacht: Reu
Geboren: Februari 2021
Grootte: Middelmaat

Kan met oudere kinderen

Kan niet met alle honden

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

22 SEPTEMBER 2022: EVEN VOORSTELLEN

Achtergrond

Niet in de vuilnisbak, maar ernaast. Daar werd Winny samen met zijn zusje gevonden in het Griekse Argos. Weggezet als oud vuil in een doos. Een telefoontje naar de plaatselijke rescuer bood gelukkig oplossing: de pups werden opgehaald en door een Griekse foster in huis genomen. Daar hebben broer en zus zich prima vermaakt, tot een adoptant in Nederland ‘verliefd’ werd op de mooie pup en hem een fijn huisje bood. Hij kreeg hier de speelse naam ‘Salto’.

Van pup naar puber

Salto groeide op van pup tot puber. En net als alle pubers, liet hij pubergedrag zien. Niet de makkelijkste tijd voor baas en hond. Doordat hij hierin echter onvoldoende en niet consequent genoeg is begeleid, is Salto op zoek gegaan naar zijn grenzen.

Hij wil wel, maar weet niet hoe

Salto’s grootste trigger is zijn nieuwsgierigheid in combinatie met zijn onzekerheid. Omdat hij nog niet voldoende ervaring heeft opgedaan met de wereld om hem heen en niet weet hoe hij hierop moet reageren, kan hij zich wat ‘onhandig’ gedragen. Hij snapt het gewoon af en toe niet en begrijpt niet wat er van hem verwacht wordt. Hij wil graag, maar weet niet hoe.

In zijn opvangadres kan hij goed met andere honden en katten overweg. Dit is natuurlijk geen garantie dat dit in een andere situatie en omgeving ook goed gaat. Aan de riem reageert hij wel op andere honden en valt hierbij uit, maar hij is hierin wel te sturen. Salto zoekt bovenal stabiliteit en duidelijkheid en doet het goed op positiviteit.

Struinen en autorijden 

Salto is gek op wandelen, lekker struinen in het gras. Hij is rustig in huis en kan prima even alleen zijn. Hij eet en drinkt goed. Ook een ritje met de auto naar een leuke bestemming kan hij erg waarderen.

Salto is een prachtige en bovenal lieve hond, maar hij is erg onzeker. Dit vraagt om een baasje dat stevig in zijn of haar schoenen staat en hem hierbij begeleidt. Er is een positieve maar duidelijke benadering nodig om te komen tot gedragsveranderingen.

Maatje gezocht

Alle ingrediënten zijn er en met vertrouwen, geduld en positieve aandacht heb je straks een geweldig maatje. Haal jij het beste in Salto naar boven? 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Salto

Mooie, lieve, onzekere Salto is op zoek naar een nieuw thuis. Deze knappe man heeft goede begeleiding nodig en zoekt met enige spoed een baasje dat het beste in hem naar boven haalt. Maakt jouw hart een ‘salto’ bij het zien van deze lieve kerel?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat