Salto

Salto

Salto j22w38-8

Over Salto

Aanhankelijke Salto is op zoek naar een nieuw thuis. Deze knappe, wat onzekere, man heeft goede begeleiding nodig en zoekt een baasje dat het beste in hem naar boven haalt. Maakt jouw hart een ‘salto’ bij het zien van deze lieve kerel?

Geslacht: Reu
Geboren: Februari 2021
Grootte: Middelmaat

Kan met oudere kinderen

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

22 SEPTEMBER 2022: EVEN VOORSTELLEN

Achtergrond

Niet in de vuilnisbak, maar ernaast. Daar werd Winny samen met zijn zusje gevonden in het Griekse Argos. Weggezet als oud vuil in een doos. Een telefoontje naar de plaatselijke rescuer bood gelukkig oplossing: de pups werden opgehaald en door een Griekse foster in huis genomen. Daar hebben broer en zus zich prima vermaakt, tot een adoptant in Nederland ‘verliefd’ werd op de mooie pup en hem een fijn huisje bood. Hij kreeg hier de speelse naam ‘Salto’.

Salto groeide op van pup tot puber. En net als de meeste pubers, liet hij pubergedrag zien. Niet de makkelijkste tijd voor baas en hond. Doordat hij hierin echter niet consequent genoeg is begeleid, is Salto op zoek gegaan naar zijn grenzen.

Onhandige allemansvriend

Omdat hij nog volop bezig is met het opdoen van ervaring met de wereld om hem heen en niet altijd begrijpt wat er van hem verwacht wordt, kan hij zich soms wat ‘onhandig’ gedragen. Leergierig en sociaal als hij is, zijn hier al stappen in gemaakt. Salto is een allemansvriend. Visite is altijd welkom en wordt door hem uitbundig begroet. Daarbij moet hem wel eens verteld worden dat honden toch echt op vier poten horen te staan.  

In zijn tijdelijke opvangadres kan hij goed met andere honden en katten overweg. Nieuwe honden zijn in het begin wat spannend, maar na een eerste kennismaking, zijn het al snel dikke maatjes. Salto speelt graag en daagt andere honden dan het liefst uit om met hem mee te doen. Aan de riem kan hij wel reageren op andere honden door te blaffen, maar hij is hierin goed te sturen door middel van afleiding en voldoende afstand. Salto zoekt bovenal stabiliteit en duidelijkheid en doet het goed op positiviteit.

Struinen en autorijden 

Salto is gek op wandelen, lekker struinen in het gras. Een ritje met de auto naar een leuke bestemming kan hij ook erg waarderen. Hij is rustig in huis en kan prima even alleen zijn en doet dan graag een dutje. Zijn gastgezin wist ons te vertellen dat hij, eenmaal diep in dromenland, kan snurken als een volwassen kerel. 

Salto is een prachtige en bovenal lieve hond, maar in bepaalde situaties onzeker. Dit vraagt om een baasje dat stevig in zijn of haar schoenen staat en hem hierbij begeleidt met een positieve maar duidelijke benadering.

Maatje gezocht

Alle ingrediënten zijn er en met vertrouwen, geduld en positieve aandacht heb je straks een geweldig maatje. Haal jij het beste in Salto naar boven? 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Salto

Aanhankelijke Salto is op zoek naar een nieuw thuis. Deze knappe, wat onzekere, man heeft goede begeleiding nodig en zoekt een baasje dat het beste in hem naar boven haalt. Maakt jouw hart een ‘salto’ bij het zien van deze lieve kerel?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat