Salsa

Hondvriendelijk

Niet gesteriliseerd

28 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Patras is een grote havenstad in het noordwesten van Griekenland. Landinwaarts vind je gebergten, bossen en hier en daar wat huizen en boerderijen. Dit gebied is een populaire dumpplek voor honden. Degenen die het overleven, hebben in hun zoektocht naar eten veelal de stad bereikt.

Eind juli zag een inwoner van de buitenwijk Aroe een teef met maar liefst 8 huppelende pups om haar heen. Ze waren al zo’n 2 maanden oud. De grote vraag blijft hoe het gezin daar terecht was gekomen, maar in ieder geval was er duidelijk hulp nodig. Een rescuer werd gebeld en zij haalde de viervoeters daar weg.

Na een check bij de dierenarts, waar ze meteen ontwormd en gevaccineerd werden, kwam mama met haar kroost in een klein shelter terecht. Inmiddels zijn we alweer een maand verder en hebben de moederhond en 2 van haar pups een thuis in Griekenland gevonden.

Verlegen meiske

In zo’n groot nest zitten er veel verschillende karaktertjes. Salsa is een onzeker meisje dat snel onder de indruk is en zich dan het liefst verstopt. Ze laat zich makkelijk wegdrukken door haar nestgenoten. Haar broertje Nacho heeft zich opgeworpen als haar beschermer, waarachter ze zich verschuilt en alles met een doordringende blik bekijkt. 

Geduldige hand

Stukje bij beetje begint ze te ontspannen bij mensen en laat ze zich aanhalen. Ook is er voorzichtig een start gemaakt met het wennen aan de lijn. Salsa is slim en jong. Met de zachte hand van een ervaren baasje, zal ze met de tijd en geduld leren dat het leven mooi is. Een plek, waar ze zich veilig en geliefd voelt en ze de kans krijgt om op te bloeien.    

Een reisticket voor Salsa!

Met zo’n 2 ½ maand oud woog Salsa ca. 4,5 kg en tikte ze de 34 cm aan. De verwachting is dat ze uit zal groeien tot een middelmaat, maar hoe groot ze precies zal worden, blijft altijd koffiedik kijken. Vanaf 24 september zijn al haar vaccinaties op orde en kan ze haar paspoort in ontvangst nemen. Vindt ze bij jou het huisje dat ze nodig heeft?

De laatste nieuwtjes

  • 3 SEPTEMBER: SOCIALISATIE

    Omdat Salsa nog erg verlegen is richting mensen, helpt een lokale hondentrainster met de socialisatie. Ook de man van deze trainster doet een duit in het zakje, hij verzorgt de pups en op de foto’s is hij degene die met Salsa knuffelt.

    Broertje Nacho heeft een plekje gekregen in een andere kennel, zodat hij en Salsa elkaar niet versterken in hun terughoudende gedrag richting mensen.

    Salsa is nu zo’n 5 kilo en heeft een paar dagen geleden haar laatste vaccinatie gehad. Volgens de rescuer zou ze het best uit de verf komen bij ervaren adoptanten waar ook al een andere, sociale hond aanwezig is. Ben jij het perfecte baasje dat haar met geduld en liefde helpt bij het inburgeren?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Salsa

Samen met haar moeder en 7 nestgenoten verscheen ze ineens in een buitenwijk. Een nest vol met uiteenlopende persoonlijkheden. Salsa lijkt uiterlijk als twee druppels water op haar moeder, alleen wat meer verlegen en onzeker. Leer jij haar van het leven te genieten?

Geslacht

Teef

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)