Rocky

Hondvriendelijk

Kan met katten

Niet gecastreerd

19 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Toen een rescuer in juli 2020 het oud-Griekse amfitheater van Argos voorbijreed, zag ze daar een moederhond en haar drie pups rondzwerven. Bij navraag bleek dat een vrijwilliger het gezinnetje voerde en in de gaten hield. De rescuer besloot Rocky, zijn moeder en twee broertjes op een later tijdstip op te halen en ze dan te laten ontwormen en vaccineren bij de dierenarts.

Maar op de dag van ophalen, sloeg een oude vrouw Rocky hard met een bezem op zijn rug, terwijl hij lag te slapen in een bloembed langs de kant van de weg. Het hondje had veel pijn en de rescuer was bang dat zijn ruggengraat misschien beschadigd was. Gelukkig lieten röntgenfoto’s zien dat dit niet het geval was. Fysiek knapte Rocky snel op, maar mentaal had hij een flinke knauw gekregen. 

Bij het gastgezin

Rocky was zijn vertrouwen in mensen kwijt en het heeft een tijdje geduurd voordat dit langzaamaan weer wat beter werd. Zijn Griekse gastgezin doet erg z’n best en al is Rocky’s vertrouwen nog wankel, elk lief woordje en iedere aai bouwt dit weer wat op. Hij is daar nu ongeveer een maand en elke dag is er een winstpuntje te vieren. 

Bij het gastgezin mag Rocky in zowel het huis, als in de tuin komen. Ook leeft hij samen katten en andere honden. Vooral die laatsten zijn leuke speelkameraadjes voor hem. Hij is nog niet zindelijk, maar houdt al wel zijn eigen plekje schoon. 

Het beste medicijn

Dit lieve reutje is geen onbeschreven blad, maar hij doet het al erg goed en kwispelt inmiddels als hij zijn mensen ziet. En als hij wat meer ontspannen is in de buurt van mensen, kan er ook een begin gemaakt worden met het aanleren van simpele commando’s of wandelen aan de lijn.

Het perfecte plekje 

Op dit moment is het nog niet te zeggen in hoeverre Rocky zijn nare ervaring met de bezem achter zich kan laten. Maar hij is nog jong en met de juiste begeleiding is er veel mogelijk. Een rustige omgeving is dan belangrijk, dus een gezin met jonge kinderen is zeker nu nog geen goede match. 

Het liefst komt hij het eerst inburgeren bij een ervaren Nederlands gastgezin. Het is belangrijk dat hier een andere, stabiele hond aanwezig is waar hij zich aan op kan trekken. Geef jij deze mooie jongen een tijdelijk plekje waar hij met geduld begeleid wordt tijdens zijn inburgeringscursus? Of heeft hij bij jou misschien zelfs een huisje voor altijd in het verschiet?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Rocky

Toen hij 3 maanden was, gaf iemand Rocky een harde, pijnlijke klap op de rug. Zijn lijfje herstelde weer, maar zijn vertrouwen in mensen heeft meer tijd nodig. Bij zijn Griekse gastgezin doet hij het al erg goed, mag hij zich bij jou verder ontwikkelen?

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)