Robina – gereserveerd

Kan met oudere kinderen

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

21 AUGUSTUS 2021: EVEN VOORSTELLEN

In april 2021 reed een van onze rescuers door de straten van het Griekse Argos toen ze opeens een hond op de weg zag liggen. Ze nam poolshoogte en zag dat een viervoeter was die ze al eerder had zien rondlopen. Een verlegen teefje waarvan ze voorheen niet goed wist of ze iemand toebehoorde; een baasje die haar op straat liet rondlopen zoals vaker in Griekenland gebeurt.

Omdat ze zag dat Robina huidproblemen had nam ze haar mee naar een kliniek. Er was duidelijk niemand die voor haar zorgde. De dierenarts stelde vast dat de viervoeter was besmet met de Middellandse Zeeziekte ehrlichia en een behandeling werd opgestart. Deze is inmiddels afgerond en Robina’s vacht ziet er weer prachtig uit.

In de shelter

Tijdens de behandeling heeft Robina heeft een plekje gekregen in een kleinschalig shelter waar tussen de 20 en 30 honden verblijven. In al die tijd is er niemand gevonden die haar mist, dus is ze ter adoptie aangemeld. En inmiddels is ze ook gesteriliseerd.

Sociale vaardigheden

Robina heeft een eigen kennel en kan het prima vinden met de andere viervoeters, al kon ze in het begin een enkele keer in de verdediging schieten naar honden die ze niet goed kent als ze zich in het nauw gedreven voelde. Iets wat ze waarschijnlijk op straat heeft geleerd en puur angst uit onzekerheid is.

Bij mensen stelt ze zich onderdanig op en zoekt ze voorzichtig toenadering. Toen de wat oudere kinderen van de rescuer op bezoek kwamen gedroeg ze zich netjes, maar misschien dat drukke en jongere kinderen haar snel te veel zullen zijn. 

Bezoek uit Nederland

Begin augustus heeft een van ons Robina bezocht. Bij het betreden van haar kennel kroop ze achterin een hoekje terwijl ze vriendelijk kwispelde. Ze vond het duidelijk heel spannend. In de minuten daarna was ze aan het aftasten: was de indringer vriendelijk of niet? 

Ze kwam, hijgend heen en weer lopend tussen haar viervoeterburen aan beide zijdes voor steun, steeds dichterbij de vreemdeling die op de grond was gaan zitten. Elke keer als ze dicht naderde liet ze goedaardige signalen zien. Na een een paar vriendelijke aanrakingen van beide kanten was ze om: ze ging liggen en liet haar buikje zien. Nog steeds op haar hoede, maar de eerste ontspanning was merkbaar. Ze wilde graag contact.

Klaar voor een thuis

In de shelter heeft Robina een veilige plek, krijgt ze verzorging en elke dag een beetje positieve aandacht van haar verzorgers. Beter dan de straat, maar een jonge, gevoelige hond als Robina zou zoveel beter af zijn met een thuis waar ze de kans krijgt zich positief te ontwikkelen. Een plek waar ze alle aandacht en liefde krijgt waardoor ze kan groeien in zelfvertrouwen.

Robina is een prachtig meisje met een schofthoogte van zo’n 45 cm. Behalve op ehrlichia is ze ook is getest op de Middellandse Zeeziektes leishmania en anaplasma. Deze uitslagen hadden een negatief resultaat. Al haar vaccinaties zijn op orde.

Felbegeerd ticket

Haar hele puberteit heeft Robina ondertussen doorgebracht op straat en een shelter. Van de tijd daarvoor is niks bekend. Verloren tijd voor zo’n lieve en leergierige viervoeter, maar ze heeft nog een heel leven voor zich waarin het tij voor haar kan keren. Geef jij Robina dat felbegeerde ticket naar een mooi bestaan?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Robina

Dit prachtige meisje is letterlijk en figuurlijk van de straat gered. Sindsdien verblijft Robina in een shelter waardoor ze onvoldoende de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Help jij haar inburgeren als gezelschapsdier?

Geslacht

Teef

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat