Robby

Robby

Robby j22w24-9 profiel

Over Robby

Robby werd samen met zijn zus gevonden bij een shelter. Helaas een bekend fenomeen. De shelter is nu zijn tijdelijke thuis, maar wat hij echt graag wil is een permanent plekje bij een liefdevolle familie. Zet jij die flinke mand voor hem klaar?

Geslacht: Reu
Geboren: Januari 2022
Grootte: Middelmaat/groot (schatting)

Kan met oudere kinderen

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

20 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

Robby en zijn zusje Bonnie werden eind maart gevonden bij de ingang van een shelter in de buitenwijken van Athene. Ze waren daar achtergelaten. Helaas komt dit vaak voor in Griekenland. Een eigenaar wil af van zijn ‘ongewenste’ pups en kiest voor de makkelijke (illegale) oplossing: achterlaten bij een shelter. Een dierenliefhebber neemt de zorg over: opgelost.

Klein en samen

Robby en Bonnie waren nog maar 2 maanden toen ze werden aangetroffen bij de shelter. Zo klein en ze hadden alleen elkaar. De rescuer nam ze mee naar de dierenkliniek, waar ze werden gecheckt en hun inentingen kregen en een ontwormingskuur. Daarna werden broer en zus ondergebracht in de shelter, waar ze samen een kennel deelden, totdat zijn zusje begin mei een baasje vond. 

Lekker ‘pup zijn’

Robby is een vrolijk, speels mannetje. Hij is dol op aandacht en geniet van het ‘pup zijn’. Een overzichtelijk en zorgeloos bestaan met veel knuffels, spelletjes, lekkere hapjes en flink wat uurtjes slapen. Soms wordt er in al het enthousiasme even geblaft. Je moet wel van je laten horen natuurlijk.

Griekse herdergenen

In dit lieve pluizenbolletje schuilt vermoedelijk een Griekse herdermix: een sterk, loyaal en zelfstandig ras dat vraagt om een ervaren baas. In een druk gezin met kleine kinderen of in een omgeving met veel prikkels, zijn deze Griekse herdermixjes niet op hun plek. Het blijft natuurlijk altijd gissen naar de voorouders bij deze verrassingspakketjes. Hoe Robby zich verder zal ontwikkelen en welke karaktereigenschappen hij zal laten zien, daarover is nog niet veel te zeggen. Dit kan zelfs binnen een nestje verschillen. Wat ze in ieder geval delen, is hun mooie zwart-witte vacht. De weegschaal geeft nu 15 kg aan. Een schatting is dat Robby uitgroeit tot een grote middelmaat.  

Grote vriend

Niets staat Robby’s reis naar Nederland in de weg. Het enige wat nog ontbreekt is die grote vriend die er heerlijk met hem op uit trekt. Neem jij Robby mee op avontuur?  

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 14 juni 2022.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Robby

Robby werd samen met zijn zus gevonden bij een shelter. Helaas een bekend fenomeen. De shelter is nu zijn tijdelijke thuis, maar wat hij echt graag wil is een permanent plekje bij een liefdevolle familie. Zet jij die flinke mand voor hem klaar?

Geslacht

Reu

Geboren

Januari 2022

Grootte

Middelmaat/groot (schatting)