Reggie

Hondvriendelijk

Kan met katten

Niet gecastreerd

29 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Toen een rescuer in juli 2020 het oud-Griekse amfitheater van Argos voorbijreed, zag ze daar een moederhond en haar pups rondzwerven. Bij navraag bleek dat een vrijwilliger het gezinnetje voerde en in de gaten hield. De rescuer besloot Reggie, zijn moeder en twee broertjes op een later tijdstip op te halen en ze dan te laten ontwormen en vaccineren bij de dierenarts.

Maar op de dag van ophalen, sloeg een oude vrouw een van de broertjes hard met een bezem op z’n rug, terwijl hij lag te slapen in een bloembed langs de kant van de weg. Het hondje had veel pijn en toen de rescuers hen later die dag kwamen ophalen, wilde Reggie maar één ding: bij die enge mensen vandaan vluchten. Samen met zijn moeder verschool hij zich in de heuvels. Pas drie weken later werd hij gevangen en herenigd met zijn broertjes.

Bij het gastgezin

Opgevoed door een bange moeder en met alle negatieve ervaringen nog in het achterhoofd, waren Reggie en zijn broertjes erg wantrouwend t.o.v. mensen. Maar het Griekse gastgezin heeft geduld en langzaam maar zeker leert Reggie dat mensen ook vriendelijk kunnen zijn. 

Reggie mag zowel in huis, als in de tuin komen. Ook leeft hij samen met katten en andere honden. Hij is nog niet zindelijk, maar houdt al wel zijn eigen (slaap)plekje schoon. 

Hoe terughoudend hij is naar mensen, zo vrolijk en vrij is hij naar andere honden. Samen met zijn broertjes Rocky en Albie speelt hij vol overgave in een modderpoel in de tuin, daar kunnen de vrolijke varkentjes hun lol niet op.

Het beste medicijn

Dit lieve reutje is nog erg verlegen, maar doet het al erg goed. En als hij wat meer ontspannen is in de buurt van mensen, kan er ook een begin gemaakt worden met het aanleren van simpele commando’s of wandelen aan de lijn.

Het perfecte plekje 

Reggie is nog jong en heeft een pittige start gehad, maar met de juiste begeleiding is er veel mogelijk. Een rustige omgeving is daarbij belangrijk, dus een gezin met jonge kinderen is zeker nu nog geen goede match. 

Het liefst komt hij het eerst inburgeren bij een ervaren Nederlands gastgezin. Het is belangrijk dat hier een andere, stabiele hond aanwezig is waar hij zich aan op kan trekken. Geef jij deze mooie jongen een tijdelijk plekje waar hij met geduld begeleid wordt tijdens zijn inburgeringscursus? Of heeft hij bij jou misschien zelfs een huisje voor altijd in het verschiet?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Reggie

De eerste 3 maanden van zijn leven groeide Reggie op in een hondonvriendelijke buurt. Maar gelukkig kregen hij en zijn twee broertjes een plek bij een Grieks gastgezin, daar leert hij dat mensen best lief kunnen zijn. Mag hij zich bij jou verder ontwikkelen?

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)