Quinoa

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Ongesteriliseerd

Special Needs

Eenzame pup

Op een veld aan de rand van een Grieks dorp is een plek waar veel zwerfhonden komen. Daar krijgen ze regelmatig eten van een meisje dat zich het lot van deze dieren aantrekt. Op een dag ontdekte ze tussen al die grote viervoeters een eenzaam hondje, een pup nog maar. Ze waarschuwde een lokale rescuer die de jonge viervoeter ophaalde.

Op zoek naar een thuis

Sindsdien verblijft Quinoa bij een Grieks gastgezin in huis. Daar is ze veilig en ze mag in ieder geval blijven tot al haar vaccinaties op orde zijn, wat nog een kleine maand zal duren. Mag dit lieve, speelse meisje dan naar jou toe reizen?

De laatste nieuwtjes

 • MEI 2020: ZORGENKINDJE

  Onlangs is aan het licht gekomen dat Quinoa een beschadiging (holtes) in haar lever heeft waarvan de oorzaak onbekend is. In medische termen:  ‘idiopathic vacuolar hepatopathie’.

  Onderzoek voor de juiste zorg

  Op dit moment zijn de holtes leeg, maar het is niet bekend of er in die holtes littekenweefsel vormt, cysten opkomen, tumoren ontwikkelen of dat er gewoon niks meer gebeurt. Ze kunnen ontstaan zijn door ondervoeding, maar ook bijvoorbeeld door stress of een ziekte zoals Cushing. Om erachter te komen wat precies de oorzaak is en of Quinoa (intensieve) zorg nodig heeft of een dieet genoeg is, zouden er biopten genomen moeten worden.

  Een bijzonder mandje gezocht

  Omdat er nog zoveel onduidelijk is en deze leuke meid wel de juiste zorg nodig heeft, zoeken we voor Quinoa een rustig huisje met enkele huisgenoten. Iemand (of een stel) die bereid is de medische molen aan te willen en kunnen gaan. Een plek waar ze zichzelf kan zijn en kosten noch moeite gespaard worden om haar een mooi en liefdevol leven te geven. Ben jij dit baasje? Dan komt Quinoa graag naar je toe!

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Quinoa

Ze is gewoon om op te vreten .. En dat zou zomaar kunnen als je haar naam letterlijk neemt. Maar de naam Quinoa past dit meiske vooral figuurlijk. Ze is een grappige, speelse pup die je direct inneemt met haar lieve blik.

Geslacht

Teef

Geboren

December 2019

Grootte

Middelmaat