Potato – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

6 JUNI 2021: EVEN VOORSTELLEN

In mei 2021 vond iemand een jonge pup op straat, Potato was waarschijnlijk gedumpt door een vorige eigenaar. Het hondje verdiende beter en dus werd hij meegenomen naar de dierenarts voor controle, ontworming en de eerste vaccinaties. 

Bij een gastgezin

Inmiddels zit Potato bij een Grieks gastgezin te wachten op een een baasje. In de tussentijd geniet hij volop van zijn leventje, want bij het gastgezin mag hij zowel in de tuin als in huis komen. En dat is leuk! 

Karakter

Hij is ontzettend sociaal, speelt graag en maakt iedereen aan het lachen met zijn gekke streken. De rescuer omschrijft hem als een erg slimme, leergierige pup met een opgeruimd en vriendelijk karakter. Er is zelfs al een beginnetje gemaakt met zindelijkheidstraining, al zal een Nederlands baasje dit natuurlijk verder moeten begeleiden. 

Grootte 

Op dit moment is Potato zo’n 2 kilo en heeft hij een schofthoogte van ongeveer 20 cm. Het is altijd een inschatting hoe groot pup van een onherleidbare kruising zal worden, maar de rescuer vermoedt dat hij zal uitgroeien tot een middelmaat. Gezien zijn uiterlijk zou hij mogelijk wat border collie in zich kunnen hebben, maar dat zou bewezen moeten worden met een dna-test. 

Potato is getest op de Middellandse Zeeziekte ehrlichia, de testresultaten waren negatief. 

Baasje gezocht!

We zijn blij dat Potato het bij zijn gastgezin zo naar de zin heeft, maar dit is geen oplossing voor de lange termijn. Wie gunt dit tricolor ventje een eigen mand, huis en haard? En bij voorkeur ook leuke dingen als behendigheid o.i.d., want dat kan zijn slimme kopje wel waarderen. Half juli 2021 kan hij al naar Nederland komen, nu nog dat ene baasje vinden dat vol voor hem gaat!

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Potato

Potato heeft het allemaal: hij is lief, slim, speels en heeft een geweldig plekje bij een Grieks gastgezin. Het enige dat nu nog mist is een baasje waar hij voor altijd mag blijven. Wie geeft dit ventje een ticket naar Nederland?

Geslacht

Reu

Geboren

April 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)