Pongo – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gecastreerd

3 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Pongo is een van 5 ongewenste pups die als 6-8 weken oude hondjes werden gevonden in de stad Argos. Ze lagen een paar meter vanaf de doorgaande weg bij elkaar op een hoopje in de bosjes, vlakbij de poorten van een lokaal shelter. Daar vond de rescuer ze toen ze de honden in de shelter kwam voeren.

Bij het gastgezin

De pups werden diezelfde dag nog opgevangen bij een Grieks gastgezin en mochten hun hongerige buikjes vol eten, waarna ze uitgeteld van alle indrukken in slaap vielen. Voldaan, veilig en… naamloos. 

Aan dat laatste kwam snel een einde toen we via onze facebookpagina om namen vroegen voor de pups. ‘Pongo’ zat ook tussen de suggesties en gezien zijn vacht past dat goed bij hem.

Zachtaardig en lief

Pongo is nog jong en dus is er over zijn karakter nog niet zoveel te zeggen. Als hij over een tijdje wat meer is gewend bij het gastgezin, is zijn karakter ook beter in te schatten. Voor zover we nu kunnen zien is hij een zachtaardig, lief reutje dat graag speelt. Hij lijkt geen haantje de voorste te zijn, maar dat zegt op dit moment nog niet zoveel. 

Het is nu nog niet te zeggen hoe groot Pongo wordt, want hij is nog erg jong en we weten niet hoe groot zijn voorouders waren. Op dit moment weegt hij 2,5 kilo en mogelijk groeit hij uit tot een middelmaat. 

Huisje gezocht

In december dit jaar zal Pongo klaar zijn om zijn stekje bij het gastgezin te verlaten en op eigen pootjes te staan bij een Nederlandse familie. Help jij hem bij het inburgeren in ons kleine, maar oh zo gezellige landje?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Pongo

Met zijn zwartwitte wacht en zo nu en dan een stipje is Pongo vernoemd naar de vaderhond uit 101 Dalmatiërs. Hij zit nu nog in Griekenland bij een gastgezin, maar wacht geduldig op een Nederlands baasje. Ben jij dat?

Geslacht

Reu

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)