Poddy

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Katten onbekend

Nog niet gecastreerd

22 JULI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Eind april bezocht een hoogzwangere teef een militair kamp in Megara, Griekenland. De soldaten waren gecharmeerd van de vriendelijke viervoeter en gaven haar aandacht en te eten. De hond besloot dat dit een goede plek was om haar pups ter wereld te brengen.

Puppy’s!

Begin mei werd het kamp opgevrolijkt met de geboorte van 7 pups. Het gezinnetje werd in de watten gelegd met liefde en aandacht van de vele militairen op het terrein. Een betere start kunnen zwerfpups zich bijna niet wensen.

Verhuizen

De kleine viervoetertjes groeiden als kool en de datum van hun eerste vaccinaties kwam in zicht. De legerbasis nam contact op met een Griekse dierenbeschermingsorganisatie, die op haar beurt een Atheense rescuer om hulp vroeg. Zij wist een kennel in een kleinschalig shelter te regelen voor het gezinnetje en begin juni zijn ze daar naartoe gebracht.

Sociale donderstenen

Zoals verwacht zijn de pups goed met mensen gesocialiseerd en de circa 2-jarige moeder is ook heel vriendelijk met mensen, wat ze overbrengt op haar kroost. Deze belangrijke basis is dus alvast gelegd, voor de rest moeten de viervoetertjes natuurlijk nog heel veel leren.

De pups zijn nog erg jong, dus is de beschrijving van hun karakter in de intro is echt van dit moment. Het is niet te voorspellen hoe ze zich verder zullen ontwikkelen en welke raseigenschappen er nog naar boven zullen komen, want ze hebben hoogstwaarschijnlijk een grote mix aan voorouders. Om die reden is ook hun uiteindelijke grootte niet duidelijk.

Warme mandjes gezocht

De pups krijgen nog een aantal vaccinaties en zullen eind augustus klaar zijn om naar het buitenland te mogen reizen. Maakt Poddy straks jou aan het lachen?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Poddy

Ontmoet Poddy, de clown van het hele nest van zeven pups. Met zijn grappen en grollen strooit hij overal vrolijkheid in het rond. Hij zal een geweldige aanvulling zijn in elk huishouden!

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)