Plato

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

21 MAART 2021: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Het was zomer 2020 toen een ouder stel tijdens hun ochtendwandeling ergens in een veld aan de rand van de stad Patras een hond vond. Hij droeg een tuigje, maar was in erg slechte conditie en had alle symptomen van een vergiftiging. Hoe hij daar terecht was gekomen zullen we nooit weten, maar het lijkt erop dat Plato’s voormalige baasjes hem met tuigje en al daar hebben gedumpt. 

In de shelter

Het stel dat hem vond, nam hem direct mee naar de dierenarts. Gelukkig waren ze op tijd en overleefde hij zijn vergiftiging. Nadat hij genoeg was hersteld, kreeg hij een plekje in een lokaal shelter waar ook katten en nog zo’n 40 andere honden verblijven. Plato zit in een eigen kennel, maar tijdens de dagelijkse uitjes vermaakt hij zich prima met z’n soortgenootjes. 

Karakter

Plato is een lieve hond die in het begin wat verlegen is, maar in een speelse energiekeling verandert als hij zich wat meer op z’n gemak voelt. Hij heeft niet veel noten op zijn zang en houdt zich eerder op de achtergrond dan dat hij een haantje-de-voorste is. In de shelter is hij niet opdringerig naar mensen en andere dieren. Zijn rescuer omschrijft hem als een gemakkelijke hond die het heerlijk vindt om los te lopen. Aan de lijn wandelen zal hij nog wel moeten leren.

Gezondheid

Begin maart 2021 is hij getest op de Middellandse Zeeziektes, de testresultaten waren negatief. Met zijn pakweg 20 kilo en schofthoogte van ongeveer 55 cm is Plato een mooie middelmaat.

 Baasje voor Plato

Wie geeft deze prachtige vent een thuis? Plato kan niet wachten om op Nederlandse bodem zijn poten te strekken!

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Plato

Plato was vergiftigd achtergelaten, maar werd gered door een stel dat hem direct naar de dierenarts bracht. Nu is hij weer hersteld en veranderd in een lieve, vriendelijke hond die als een pup door het leven kan rennen en spelen. Mits hij zich op z’n gemak voelt. Ben jij degene die hem helpt bij het inburgeren in Nederland?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2017

Grootte

Middelmaat