Pip

Pip

Pip j21w45

Over Pip

Mooie Pip is een enthousiaste jongedame met een Nederlands inburgeringsdiploma. De basis is dus al gelegd, maar ze is nog lang niet klaar met leren en hier kan ze wel wat hulp bij gebruiken. Geef jij haar de houvast die ze nodig heeft?

Geslacht: Teef
Geboren: Februari 2020
Grootte: Grote middelmaat

Kan met oudere kinderen

Niet getest met katten

Gesteriliseerd

Al in Nederland

14 NOVEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Pip is opgegroeid in het noorden van Griekenland met haar broertjes, zusjes en papa en mama. Haar ouders waren zwerfhonden die een veilige plek bij een boerderij hadden gevonden voor hun kroost. Ze kregen eten en de nodige verzorging, maar alhoewel de pups het prima naar hun zin hadden met de mensen daar, bleven ze zelf terughoudend. Toen ze 16 weken oud was, is Pip geadopteerd door een fijn gezin in Nederland.

Volle emmers

Pip is uitgegroeid tot een prachtige jongedame en wordt door haar baasjes omschreven als een lieve en enthousiaste viervoeter. Inmiddels is ze al jongvolwassen, maar haar puberale onzekerheid lijkt ze nog niet van zich af kunnen schudden. En net nu Pip veel sturing en aandacht vraagt, heeft het gezin dit jaar haar bingokaart vol als het gaat om gezondheidsproblemen, waardoor zowel bij haar baasjes als bij Pip de stressemmer overvol zit.

Om het typische puberale Griekse herdergedrag – waar de baasjes nu tegenaan lopen – niet de kans te geven uit te groeien tot iets problematisch, is de moeilijke beslissing genomen om een ander baasje te zoeken die wel genoeg tijd heeft, en op consequente wijze met haar aan de slag kan gaan. Een huisje waar meer regelmaat en rust is en Pip de begrenzing krijgt waar ze naar op zoek is.

Buitenshuis

Pip kan zowel los als aan de riem lopen en er is al een begin gemaakt met  het meelopen aan de fiets. In het eerste contact met andere honden is ze in combinatie met haar huidige baasje pittig en assertief. De oorzaak is waarschijnlijk onzekerheid.

Met honden die ze eenmaal kent gaat het goed. Ze speelt dan graag maar blijft daarbij wel duidelijk aanwezig. Pip wandelt geregeld in een omheind hondenspeelbos, hier speelt ze leuk met andere soortgenoten. Naast een flinke wandeling heeft Pip echt rust nodig. Ze is snel overprikkeld door alles om haar heen.

Pip kan mee in de auto, wel heeft ze soms last van wagenziekte. Door te zorgen dat ze nog niet gegeten heeft, is dit geen probleem.

Perfecte neus

Rondom het huis is ze waaks. Pip zat veel los in de tuin samen met de andere hond, maar ze kan met haar inmiddels 58 cm schofthoogte met gemak over het 1,20 meter hoge hek heen. Nu ze meer binnen is, is ze een stuk rustiger. Haar neus is perfect: ze vangt regelmatig een mol of een muis.

Binnenshuis

Pip is opgegroeid met een andere hond en 2 kinderen (nu 9 en 11 jaar). Vaak komen er vriendjes over de vloer en als deze jonger zijn (onder de 8 jaar) vindt ze dit soms spannend. Ze is niet agressief en heeft nog nooit gegromd of gebeten. Ze is nieuwsgierig en komt af en toe om aandacht vragen. Toch lijkt ons een huisje zonder jonge kinderen een betere keuze. Ze is waaks met vreemden, maar als ze je kent is ze altijd blij je te zien.

Alleen thuis zijn geeft geen problemen. Af en toe steelt ze dan boven wat knuffels uit de kamer van de dochter des huizes om haar mand mee te vullen.

Lekkerbek

Pip heeft de puppycursus en pubercursus goed doorlopen. Ze is slim en leert snel. Pip doet alles voor eten, een fijne bijkomstigheid om mee te trainen. Als er wat vergeten wordt op te ruimen van etenswaar helpt ze graag een handje, ook als het op het aanrecht ligt.

Match voor Pip

Mooie Pip verdient een fijne mand bij iemand die echt graag met haar aan de slag kan en wíl gaan. Iemand die bekend is met het karakter van een herder. Ben je nieuwsgierig naar meer van Pip? Leuke foto’s en filmpjes staan op de instagrampagina van Flupke & Pip www.instagram.com/flupkeenpip . Maar je kan haar natuurlijk ook in het echt zien. Kom jij haar binnenkort ontmoeten?

 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Pip

Mooie Pip is een enthousiaste jongedame met een Nederlands inburgeringsdiploma. De basis is dus al gelegd, maar ze is nog lang niet klaar met leren en hier kan ze wel wat hulp bij gebruiken. Geef jij haar de houvast die ze nodig heeft?

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2020

Grootte

Grote middelmaat