Penotti – gereserveerd

Hondvriendelijk

Niet gecastreerd

28 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Patras is een grote havenstad in het noordwesten van Griekenland. Landinwaarts vind je gebergten, bossen en hier en daar wat huizen en boerderijen. Dit gebied is een populaire dumpplek voor honden. Degenen die het overleven, hebben in hun zoektocht naar eten veelal de stad bereikt.

Eind juli zag een inwoner van de buitenwijk Aroe een teef met maar liefst 8 huppelende pups om haar heen. Ze waren al zo’n 2 maanden oud. De grote vraag blijft hoe het gezin daar terecht was gekomen, maar in ieder geval was er duidelijk hulp nodig. Een rescuer werd gebeld en zij haalde de viervoeters daar weg.

Na een check bij de dierenarts, waar ze meteen ontwormd en gevaccineerd werden, kwam mama met haar kroost in een klein shelter terecht. Inmiddels zijn we alweer een maand verder en hebben de moederhond en 2 van haar pups een thuis in Griekenland gevonden.

Vrolijke vent

Enthousiasteling Penotti heeft nog geen uitzicht op een thuis. Maar tot die tijd vermaakt hij zich uitstekend. Deze vrolijke jongen vindt het reuzegezellig met zijn speelmaatjes en staat vooraan voor een knuffel bij zijn verzorgers. Met zijn neus is ook niks mis: als er iets te eten valt, is hij er als de kippen bij.

Naar vreemde mensen toe is hij nog wat verlegen, maar met speeltjes en wat lekkers is het ijs snel gebroken. In de shelter wordt hier aandacht aan geschonken en ook leert hij de beginselen van het wandelen met tuigje en riem.

Middelmaat?

Met zo’n 2 ½ maand oud woog hij ca. 5 kg en tikte hij de 35 cm aan. De verwachting is dat hij uit zal groeien tot een middelmaat, maar met een onbekende mix aan voorouders blijft het een verrassing.

Reisticket

Vanaf 24 september zijn al zijn vaccinaties op orde en mag Penotti naar het buitenland reizen. Haal jij dit pakketje plezier in huis?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Penotti

Oh, wat is hij leuk! Penotti is vrolijk, sociaal en zit boordevol energie. Deze alerte jongen had van alle 8 pups als eerste door dat zijn verzorgers er zijn voor de leuke dingen: eten en knuffelen! Een slimme jongen dus ...

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)