Onyx – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gecastreerd

16 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Eind oktober zag een Griekse vrouw 5 puppies in een veld. Ze twijfelde geen moment en nam de circa 5 weken oude hondjes in een doos mee naar de dierenarts. In het veld waren hun kansen op overleven klein, maar na het bezoekje aan de dierenarts kregen Onyx, broertjes Kuro en Coal samen met hun zusjes Hippie en Abbey een veilig plekje in een kleinschalig shelter. 

Daar mogen ze de komende tijd hun puppystreken loslaten op kennelmaatje Baxter, een jonge reu waarmee ze hun verblijf delen. Naar verwachting zijn Onyx en zijn nestgenootjes eind december 2020 klaar voor de reis, ze zijn dan een maand of 4. 

Honing

Baxer kon wel wat gezelschap gebruiken nadat zijn vorige kennelgenoten in Nederland zijn geadopteerd. Hij is het speelmaatje van de vijfling en ze zijn allemaal gek op hem. Vooral omdat hij regelmatig honing krijgt i.v.m. een kennelhoestbesmetting. Dat kleverige spul blijft daarna in zijn harige snor en sik hangen en de pups kunnen er dan ook geen genoeg krijgen om vol enthousiasme zijn snuit en vacht schoon te likken.

Karakter

Opgewekt leidt Onyx zijn leventje in de shelter. Hij is lief naar iedereen en heeft de grootste lol met zijn zusjes en broertjes. De rescuer denkt dat hij iets van een jachthond in zich heeft, want hij vindt het geweldig om te apporteren. Zijn rode botje is dan ook een prachtig speeltje om de tijd mee te verdrijven. 

Dit sociale manneke weegt circa 3 kilo en heeft een schofthoogte van 18 cm. Het is nog onduidelijk hoe groot hij gaat worden, want dit is bij jonge honden met een mix aan voorouders erg lastig in te schatten.

Thuis gezocht

Onyx is qua uiterlijk net zo mooi als de diepzwarte edelsteen waar hij naar is vernoemd, maar heeft daarnaast ook een geweldig leuk karakter. En dat totaalpakketje met apporteertalent zou maar wat graag in Nederland verwelkomd worden, bij voorkeur door een baasje met een hele verzameling aan speeltjes waar hij gebruik van mag maken.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Onyx

Zo snel zijn onstuimige puppypootjes hem kunnen dragen, rent Onyx van hot naar her door het verblijf om speeltjes te apporteren. Dat kan hij als de beste, maar in z’n eentje lukt dat natuurlijk niet. Word jij misschien zijn trouwe speelmakker?

Geslacht

Reu

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schattting)