Odin

Kinderen vanaf 8 jaar

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

Special needs

16 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Een telefoontje van de politie redde afgelopen februari het leven van Odin. Deze informeerde een vrijwilliger dat er pups waren ontdekt in een veld, waarvan er eentje bijna dood was. De agent had niet overdreven. Terwijl zijn 4 nestgenootjes om hem heen huppelden, lag kleine Odin te happen naar adem.

Aan de beademing

Odin werd met spoed naar een kliniek gebracht waar een ernstige longontsteking werd geconstateerd. Hij bleek een vechtertje: na drie dagen aan de beademing was het gevaar geweken en knapte hij zienderogen op. Twee weken later verruilde hij de kliniek met een fijn plekje bij een Griekse foster in huis.

Snurken

Tussen de andere hond en drie katten viel het op dat Odin toch wel erg snurkte. Bij controle bij de dierenarts bleek dat dit veroorzaakt werd door een extra tand die was doorgedrongen in de neusholte en zo het ademen belemmerde. Dit was niet zijn enige extra tand: Odin heeft drie rijen tanden, waarvan er een aantal in zijn kaak naar binnen groeiden. Uiteindelijk zijn er zeven tanden operatief verwijderd en kan Odin eindelijk ongestoord ademhalen.

Oppergod

De naam Odin komt uit de Noordse mythologie. Deze vernoeming naar de oppergod van o.a. kunst, wijsheid, strijd en magie past hem als gegoten. Niet alleen is hij een waar kunstwerk om te zien, het is een wonder dat hij nog leeft. Behalve het herstel van zijn longontsteking bleken zijn nestgenootjes namelijk parvo te hebben wat ze helaas niet hebben overleefd. En naast dat dit wondertje dapper en strijdlustig is, is hij ook een heel wijs ventje. Een nieuw trucje heeft hij zo onder de knie.

Met zo’n vijf maanden oud is Odin ca 35cm hoog. De schatting is dat hij een leuke middelmaat van zo’n 50cm zal worden, maar het kan ook zijn dat hij nog wat groeiachterstand moet inhalen. Het lijkt erop dat hij medisch gezien nu in orde is, maar of hij schade overhoudt aan de longontsteking en hoe zijn gebit zich verder gaat ontwikkelen, dat zal de toekomst uitwijzen. Voor de zekerheid is hij wel getest op babesia en ehrlichia, waarvan de uitkomst negatief was.

Ogen als water

Odin heeft opvallend blauwe ogen, misschien dat een van zijn voorouders een Husky was. De verwachting is dat ze niet meer van kleur veranderen, maar ook dit is niet zeker. Net als zijn karaktereigenschappen. De basis is veelbelovend: iedereen is dol op dit vrolijke, slimme, sociale ventje, dat graag aangehaald en geknuffeld wordt.

Koffertje gepakt

Na de eerste tegenslagen gaat het nu erg goed met Odin. Zo goed dat hij er klaar voor is om af te reizen naar een nieuw warm mandje. Neem jij deze charismatische jongen in huis om hem een mooie toekomst te geven?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Odin

Odin is een ware veroveraar van harten. Van zorgenkindje is hij opgebloeid tot een speelse viervoeter en is hij nu klaar voor een huisje voor altijd.

Geslacht

Reu

Geboren

November 2020

Grootte

Middelmaat (Schatting)