Nono

Kan met oudere kinderen

Hondvriendelijk

Gecastreerd

Kan met katten

10 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

In mei 2020 werd een rescuer gebeld door iemand uit Magoula, een stadje zo’n 20 kilometer ten noordwesten van Athene. Vlak bij het plaatselijke ziekenhuis liep een oude, zwakke hond te zoeken naar wat eten en drinken. Hij was uitgehongerd en in zo’n algeheel slechte conditie dat zijn poten hem amper konden dragen. Nono werd diezelfde dag nog opgehaald, maar net als de lokale buurtbewoners, gaf de rescuer hem weinig kans op overleven.  

Met spoed werd hij naar de dierenkliniek gebracht en de eerste dagen balanceerde hij op het randje. Hij was te ver heen om op te staan, of zelfs te eten. Maar zijn lijf bleek veerkrachtig en beetje bij beetje knapte hij toch weer op. Een maand later mocht hij de kliniek verlaten. 

Met weinig tevreden

Op dit moment verblijft Nono bij ‘the yard man’, een Griekse man die in zijn tuin een aantal honden verzorgt en zo zijn steentje bijdraagt. Het is geen 5-sterrenhotel, maar Nono is niet veeleisend. Waar andere honden vol energie en speelsheid zitten, is hij een bedaarde reu die met plezier vanaf de zijlijn toekijkt op het spel van de rest. 

Zijn eigen actiemomentjes vult hij liever met een wandeling op een rustig, kalm tempo, waarbij hij zo nu en dan de tijd neemt om even uitgebreid te snuffelen. Hij mag ook graag op een stil plekje de boel in de gaten houden en hoort of ziet hij iets geks, dan attendeert hij je daarop met een blaf. 

Wijs ouwetje

Nono is een vreedzame, wijze ziel die heel wat enerverende jaren als straathond achter de rug heeft. Het enige wat hij nu nog wil is rust: kalme uitjes, een mand om zijn lijf in neer te vlijen en een relaxte omgeving die hij deelt met zijn mensen en hondenmaatje(s).

Gezondheid

Nono is getest op leishmania, ehrlichia, babesia, anaplasma en hartworm. Alle testresultaten waren op dat moment negatief. 

Een rustig thuis

Nono verlangt niet veel van zijn omgeving. Hij wil een dak boven zijn hoofd, gezelschap om zich bij thuis te voelen en elke dag een paar wandelingetjes. Kortom: een rustig plekje waar hij (hopelijk) nog heel wat jaartjes kan genieten van zijn hondenpensioentje. Dat is toch niet veel gevraagd?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Nono

Een wankelend hoopje botten en huid, dat was Nono toen hij werd gevonden. Zonder ingrijpen van een rescuer had hij waarschijnlijk niet lang meer geleefd, maar tegen alle verwachtingen in knapte hij weer op. Alles wat hij nu nog wil is een fijne plek om zijn oude dag door te brengen …

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2010

Grootte

Groot