Nina

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Gesteriliseerd

Kan met katten

Al in Nederland

11 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

(Let op, er zijn updates! Zie hieronder.)

Wat had een van onze rescuers een medelijden met Nina, die achtervolgd werd door meerdere hitsige reuen. Ze lieten de arme viervoeter maar niet met rust, nergens was ze veilig. Het is op zo’n moment te gevaarlijk om je in de meute te voegen en haar proberen te helpen. Hoe moeilijk ook, de rescuer wist dat ze moest wachten en alleen kon hopen op een beter moment.

De rescuer grijpt haar kans

Dat moment kwam gelukkig al snel. De volgende avond was er op een bepaald ogenblik maar 1 reu die Nina belaagde. Door de reu af te leiden met eten, kon de rescuer Nina pakken en snel in haar auto zetten. De uitgeputte viervoeter liet het gelaten toe.

En toen was er hoop

Nina’s leven kreeg daarmee een wending. Van opgejaagde zwerfhond met vele nestjes in het verschiet, krijgt ze nu een kans op een fijn bestaan. Ze moest daarvoor nog wel even door de molen bij de dierenarts: daar is ze gesteriliseerd en getest op de Middellandse Zeeziektes; de resultaten waren goed. En inmiddels went ze aan het leven als shelterhond.

Tijd om te wennen

Al Nina’s energie gaat naar het wennen aan haar nieuwe situatie. Dit doet ze erg goed: ze is erg vriendelijk en beleefd. Ze laat de andere honden netjes voorgaan met drinken en eten. Als ze uitgedaagd wordt, laat ze onderdanig haar buik zien om te vertellen dat ze niets kwaads in de zin heeft. Wanneer een andere hond wil spelen, pakt ze de uitnodiging op vriendelijke wijze op.

Stukje bij beetje

Nina stelt zich ook onderdanig op naar haar verzorgers en geniet zichtbaar van aandacht en aanhalingen. Stukje bij beetje ontspant ze zich meer en meer. Ze is nog te kort in de shelter om haar ware aard te tonen, hier is tijd en vertrouwen voor nodig. Wel is het duidelijk dat Nina goed op mensen en andere dieren reageert. Ze is sociaal, zachtaardig en meegaand. Tot nu toe is ze rustig, maar ze heeft dan ook het nodige te verwerken.

Makkelijke meid

Nina is een mooie middelmaat van ca. 55cm hoog. Op dit moment weegt ze 19 kg, maar ze kan nog wel wat meer vlees op haar botten gebruiken. Gezien haar meegaande en sociale karakter wordt verwacht dat ze prima zal passen in een huishouden met kinderen. Ze heeft wel graag een andere stabiele hond als huisgenoot. Katten zijn geen probleem.

Mandje gezocht …

Na het zware leven op straat, heeft Nina het nu heel wat beter in de shelter. Maar ook deze plek is lange van ideaal. Geef jij dit mooie meisje het leven dat ze verdient?

De laatste nieuwtjes

  • 20 OKTOBER 2020: IN NEDERLAND

    Nina is inmiddels een krappe 3 weken in Nederland. Ze was geadopteerd, maar komt helaas terug van adoptie. Totdat er een nieuw baasje is gevonden, mag Nina bij haar huidige adoptanten blijven wonen. Wie geeft dit lieve teefje een tweede, tweede kans?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Nina

Als zwerfteef in de pubertijd had Nina het zwaar, ze werd continu belaagd door reutjes. Een rescuer nam de rol op zich als beschermengel en wist Nina op slinkse wijze te bevrijden uit haar situatie. Sinds oktober 2020 is ze in Nederland, kom jij met haar kennismaken bij het gastgezin?

Geslacht

Teef

Geboren

Februari 2019

Grootte

Middelmaat