Neo

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

25 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Begin februari 2021 vonden mensen ineens een hond met haar pasgeboren 6 pups in hun tuin. Het moedertje had deze plek uitgezocht om veilig te kunnen bevallen. Lang niet alle zwerfhonden kunnen rekenen op genegenheid van de Griekse bevolking, maar deze mensen konden het niet over hun hart verkrijgen om het kleine gezinnetje zomaar terug op straat te zetten. 

Ze verzorgden de 7 honden totdat de pups oud genoeg waren voor hun eerste vaccinaties. Daarna kregen de moeder en haar zesling een plekje in een lokaal shelter waar ze nu allemaal wachten op een thuis. In dit shelter zitten op dit moment ook pakweg 30 andere honden. Neo en zijn nestgenootjes delen samen met hun moeder een verblijf. 

Op een van de foto’s is Frieda, de moederhond te zien. Rescuers vermoeden dat ze herder en border collie in zich heeft.

Karakter

De rescuer omschrijft Neo als een stabiele pup die erg sociaal is met mensen. Hij vindt aandacht heerlijk en doet er alles aan om zoveel mogelijk knuffels te krijgen. Zijn neus maakt zo nu en dan overuren, want overal zijn wel interessante geurtjes te ruiken en hij kan zich heerlijk vermaken met het ontdekken van zijn omgeving. Toen de rescuer hem een keer uit zijn verblijf haalde, bleef zijn staartje maar kwispelen en hij genoot van de korte wandeling buiten de kennel. 

Naar verwachting zal Neo uitgroeien tot een middelmaat, maar dit is nu nog niet met zekerheid te zeggen. Griekse straathonden zijn echte toverballen wat dat betreft. 

Ticket gezocht

Na mei zijn alle vaccinaties afgerond en is Neo klaar om te reizen. Neem jij dit nieuwsgierige aagje mee op ontdekkingsreis?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Neo

Dit mooie reutje is Neo, een ontdekkingsreiziger in de dop. Zijn moeder beviel in de tuin van Griekse mensen van hem en zijn 3 broertjes en 2 zusjes. Nu zit het hele gezinnetje in een shelter en wacht daar op een thuis. Word jij het baasje van Neo?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)