Nacho

Hondvriendelijk

Niet gecastreerd

28 AUGUSTUS 2020: EVEN VOORSTELLEN

Patras is een grote havenstad in het noordwesten van Griekenland. Landinwaarts vind je gebergten, bossen en hier en daar wat huizen en boerderijen. Dit gebied is een populaire dumpplek voor honden. Degenen die het overleven, hebben in hun zoektocht naar eten veelal de stad bereikt.

Eind juli zag een inwoner van de buitenwijk Aroe een teef met maar liefst 8 huppelende pups om haar heen. Ze waren al zo’n 2 maanden oud. De grote vraag blijft hoe het gezin daar terecht was gekomen, maar in ieder geval was er duidelijk hulp nodig. Een rescuer werd gebeld en zij haalde de viervoeters daar weg.

Na een check bij de dierenarts, waar ze meteen ontwormd en gevaccineerd werden, kwam mama met haar kroost in een klein shelter terecht. Inmiddels zijn we alweer een maand verder en hebben de moederhond en 2 van haar pups een thuis in Griekenland gevonden.

Beschermer

Nacho is niet de dapperste, maar heeft zich toch opgeworpen als veilig baken voor zijn zusje Salsa. Als er een ruzietje om speeltjes is, beschermt hij haar door ertussen te gaan staan.  

Misschien doet hij dat omdat Nacho begrijpt dat ze dingen snel spannend vindt. Ook hij heeft tijd nodig om vertrouwen te vinden. 

Geduldige begeleiding

Net als Salsa, zal Nacho begeleiding nodig hebben van een geduldig en vriendelijk baasje, die de tijd neemt om zijn vertrouwen te winnen. Een rustig huisje met een andere stabiele soortgenoot zal daarbij helpen. 

Grootte

Met zo’n 2 ½ maand oud woog Nacho ca. 5 kg en tikte hij de 35 cm aan. De verwachting is dat hij uit zal groeien tot een middelmaat, maar met zo’n mix aan onbekende voorouders is het altijd afwachten.

Een thuis voor Nacho

Vanaf 24 september zijn al zijn vaccinaties op orde en mag hij naar het buitenland reizen. Mag Nacho dan jouw trouwe maatje worden?

De laatste nieuwtjes

  • 3 SEPTEMBER 2020: VERHUIZEN

    Nacho en zijn 2 broertjes en 3 zusjes delen samen een kennel. Zusje Salsa is zijn maatje, maar haar verlegenheid trekt de voorzichtige Nacho nog meer naar de achtergrond.

    Om te voorkomen dat broer en zus elkaar versterken in hun terughoudendheid naar mensen, krijgen Nacho en broertje Marrón (die ook wat verlegen is) een plekje in een verblijf met twee andere, sociale honden. Aan hen kunnen ze zich optrekken, terwijl Salsa bij de andere nestgenootjes blijft en zo het goede voorbeeld krijgt van broertje Penotti en de beide zusjes Fudge en Caramel.

    Maar beter dan een kennel, is een eigen thuis. Eentje met een geduldig baasje en een stabiele soortgenoot als houvast. Wie geeft de verlegen, maar oh zo lieve Nacho een eigen plekje?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Nacho

Prachtige Nacho is 1 van een nest van 8. Dit timide ventje wordt een beetje ondergesneeuwd door de rest, al begint hij beetje bij beetje steeds meer uit zijn schulp te kruipen. Wat zal hij blij zijn met een eigen veilige haven!

Geslacht

Reu

Geboren

Mei 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)