Murphy

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gecastreerd

10 OKTOBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Deze witte jongeman is Murphy, een puber die in april 2021 als pup in een veld werd gevonden vlakbij een dorp in het Noordoosten van Griekenland. Zijn voorgeschiedenis is het ‘standaard verhaal’, zoals de rescuer het noemt: een ongewenst nest met pups die zonder moeder ergens worden achtergelaten en maar moeten zien te overleven. Iets wat keer op keer gebeurt in een land waar veel hondeneigenaren hun vaak intacte honden vrij over straat laten lopen. 

Gelukkig voor Murphy en zijn nestgenootjes vond iemand uit het dorp ze en nam contact op met een rescuer. En al kijken deze niet meer op van het zoveelste gevonden nestje, toch blijven ze zich voor elke hond inzetten. Zo ook voor Murphy en co. 

In de shelter

Nadat hij was gevonden, kreeg Murphy een plekje in de shelter. Hier zitten op dit moment naar schatting nog 120 honden die op een baasje wachten. In de shelter is hij vriendelijk met andere honden (hij is niet getest met katten) en is hij erg gericht op mensen. Soms is er ook tijd voor uitlaten en de keren dat hij mee mag aan de lijn vindt hij het geweldig om te snuffelen en op ontdekkingsreis te gaan. Hij heeft ook al bewezen een slimme jongen te zijn, want volgens z’n verzorgers leert hij erg snel. 

Grootte

Murphy is op dit moment nog volop in de groei, dus is er nu nog niks met zekerheid te zeggen over zijn uiteindelijke grootte. De rescuer schat in dat hij zal uitgroeien tot een middelmaat met een schofthoogte van ongeveer 50 tot 55 cm. Maar dat is altijd afwachten met pups van de straat, want door hun veelzijdige mix aan voorouders zijn het soms echte toverballen. 

Een thuis in Nederland

Zijn eigen huis en tuin, dát is waar we voor gaan. Want oh wat zou Murphy het hier geweldig kunnen hebben. Een warme mand, speeltjes en dagelijkse wandelingen waarin hij zijn hart kan ophalen. Dat alles is binnen handbereik, want Murphy heeft alle vaccinaties gehad en is klaar om op het vliegtuig of transport te stappen. Zie jij het avontuur met deze jongen al helemaal zitten?

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Murphy

Van Grieks veld tot Nederland thuis, dat zou een geweldig begin zijn van Murphy’s nieuwe leven in ons kikkerlandje. Deze lieve, vriendelijke vent is nog jong en kijkt er nu al naar uit om zijn eerste Hollandse winter mee te maken. Ga jij met hem op pad in zonneschijn, regen en sneeuw?

Geslacht

Reu

Geboren

Februari 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)