Mulan – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gesteriliseerd

3 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Mulan is een van 5 ongewenste pups die als 6-8 weken oude hondjes werden gevonden in de stad Argos. Ze lagen een paar meter vanaf de doorgaande weg bij elkaar op een hoopje in de bosjes, vlakbij de poorten van een lokaal shelter. Daar vond de rescuer ze toen ze de honden in de shelter kwam voeren.

Bij het gastgezin

De pups werden diezelfde dag nog opgevangen bij een Grieks gastgezin en mochten hun hongerige buikjes vol eten, waarna ze uitgeteld van alle indrukken in slaap vielen. Voldaan, veilig en… naamloos. 

Aan dat laatste kwam snel een einde toen we via onze facebookpagina om namen vroegen voor de pups. Uit alle leuke suggesties vonden we Mulan het meest toepasselijk voor dit mooie teefje. 

Dapper teefje

Erg veel over Mulan’s karakter kunnen we nog niet zeggen, want ze is nog jong en nog maar kort bij het Griekse gastgezin. Wel lijkt ze het meest dappere hondje van het nest te zijn (vandaar de naam), want toen de rescuers hen vonden, was zij degene die – voorzichtig kwispelend – als eerste op hen af kwam en ging snuffelen. 

Ze moet nog verder acclimatiseren bij het gastgezin, maar voor nu lijkt Mulan een lief, zachtaardig en vriendelijk meisje te zijn.

Grootte

Mulan weegt op dit moment 3 kilo en heeft een schofthoogte van 25 cm. De rescuer denkt dat ze een kleine middelmaat wordt, maar dat is altijd gokken (helemaal bij zulke jonge pups). 

Inburgeringscursus

In december heeft ze al haar vaccinaties gehad en is ze klaar voor de reis naar ons kikkerlandje. Ben jij de persoon die haar naar Nederland laat komen en haar helpt met inburgeren? 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Mulan

Mulan kwam als eerste kennismaken met de rescuers, toen zij en haar 4 nestgenootjes langs de kant van de weg werden gevonden. Inmiddels heeft ze dat plekje verruild voor een tijdelijk adres bij een Grieks gastgezin, terwijl ze wacht op haar thuis voor altijd.

Geslacht

Teef

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)