Moos

Moos

Moos(Marcus) j21w49-2b

Over Moos

Knappe Moos zoekt een nieuw thuis. De dagelijkse hectiek en drukke woonomgeving waar hij nu verblijft, zijn hem teveel. Geef jij hem de rust en regelmaat waardoor hij kan laten zien wat een geweldige jongen hij is?

Geslacht: Reu
Geboren: Juli 2020
Grootte: Middelmaat

Kan met oudere kinderen

Kan niet met alle honden

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

1 DECEMBER 2021: EVEN VOORSTELLEN

Voorgeschiedenis

Als pup werd Moos (toen Marcus) langs een weg in het Griekse Tolo gevonden, naast zijn overleden broertje. Een rescuer haalde Moos daar weg en hij kreeg een plekje bij een Grieks gastgezin. Halverwege oktober 2020 werd hij geadopteerd in Nederland.

Enthousiast

Moos kwam terecht in een gezin met 3 jonge kinderen. Hij bleek een enthousiaste, lieve en slimme pup te zijn met een behoorlijke dosis puppystreken. In het levendige huishouden vond de sociale Moos altijd wel iemand om mee te spelen. En ook tijdens het wandelen viel het op hoe goed hij afstemde op de andere hond en zo altijd wel een speelkameraadje kon vinden.

Moos bewees een slimme jongen te zijn. Binnen een week leerde hij het commando Poot van de kinderen en ook andere commando’s had hij snel onder de knie. Hij leerde alleen te zijn, is goed zindelijk, maakt nauwelijks iets kapot in huis en is weinig gericht op voedsel. De grootste uitdaging was – en is nog steeds –  het vinden van rust.

Graag naar buiten

Moos vindt het heel fijn om naar buiten te gaan. Bij het woord ‘buiten’ trekt hij een grappige scheve kop en begint zijn staart te kwispelen. Hij loopt dan verwachtingsvol naar de voordeur, terwijl hij ook achterom blijft kijken of je wel komt en botst dan soms knullig ergens tegen aan…

Hij kan aan de lijn lopen, volgt en snuffelt graag. Al gaat dit op de heenweg gepaard met wat trekken uit enthousiasme. Wanneer hij losloopt, volgt Moos ook goed. Hij luistert niet echt consequent naar commando’s, zeker niet als hij iets gezien heeft dat hij interessant of spannend vindt, maar hij blijft wel op zijn baasjes gericht en zoekt hen uiteindelijk weer op.

Spelletjes

Verstoppertje spelen vindt hij geweldig, dan komt hij je blij opzoeken. En hij kan rennen als de beste, echt een sprintkampioen waarbij hij grappige, blije sprongetjes maakt als een hert.

Puberaal gedrag

Eenmaal in de puberteit begon Moos zijn sociale aard te veranderen, waardoor het wandelen wat minder soepel gaat. Met name als hij aan de lijn loopt, kan hij hard blaffen en trekken naar andere honden. Dit kan komen door de puberteit, de chemische castratie, of het feit dat hij een nare ervaring heeft gehad met een andere reu die niet gediend was van zijn enthousiasme en hem hard in zijn oren beet.

Als hij eenmaal los kan vindt hij het heerlijk te spelen met grote honden, maar sinds de chemische castratie is hij fel naar puppy’s. Hierdoor is spelen als er ook een puppy is, ingewikkelder geworden.

Waaks

Ook thuis veranderde zijn gedrag; zijn waakse karakter kwam naar boven en hij ging meer blaffen. Het huis in de stad heeft veel voorbijgangers en ook de praktijk aan huis betekent veel aanloop van onbekenden. Dat betekent een dagtaak voor Moos, die alles nauwgezet in de gaten houdt en huis en gezin veilig wil houden.

Moos moet dan ook geholpen worden als er bezoek komt. Omdat er geen ruimte is waar ze hem kunnen afzonderen, proberen zijn baasjes dit in goede banen te leiden met behulp van de bench en wat lekkers. Tot op zekere hoogte werkt dit, maar bij kleine kinderen is dit lastiger.

Hoe kleiner het kind, hoe feller Moos wordt. Hij blaft tegen ze en soms hapt hij ook, waarbij het meestal wel speels bedoeld is, maar toch intimiderend is. Gelukkig is er nog geen ongeluk gebeurd, maar veilig voelt het niet voor de kinderen. Vriendjes en vriendinnetjes kunnen daarom niet onverwacht op bezoek komen.

Teveel stress

Ondanks dat zijn baasjes hard hun best hebben gedaan, zijn er teveel vaste factoren die ervoor zorgen dat Moos teveel stress heeft. Daarom is er samen met hun besloten dat het beter is om te gaan kijken voor een ander huisje met meer ruimte en rust en waar geen kleine kinderen zijn.

Griekse Stabij

Uiterlijk doet Moos denken aan een mix Friese Stabij en Border collie. Zijn baasjes noemen hem hun Griekse Stabij. Hij is ca 55cm hoog en weegt 23kg. In het gezin zijn ook 2 katten, dus Moos is hieraan gewend.

Nooit uit het hart

De beslissing voor herplaatsing is niet over één nacht ijs gegaan, maar lijkt onvermijdelijk voor het welzijn voor Moos. Als het moment daar is, zullen zijn baasjes hem dan ook enorm missen. Ze hopen op een fijn plekje in de buurt zodat ze zo nu en dan nog eens op Moos kunnen passen. Ben jij dat nieuwe baasje voor Moos die hem in alle rust helpt het beste in zichzelf naar boven te halen?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Moos

Knappe Moos zoekt een nieuw thuis. De dagelijkse hectiek en drukke woonomgeving waar hij nu verblijft, zijn hem teveel. Geef jij hem de rust en regelmaat waardoor hij kan laten zien wat een geweldige jongen hij is?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2020

Grootte

Middelmaat