Moos – Urgent

Moos - URGENT

Moos j22w13-6

Over Moos - URGENT

Knappe Moos is teruggekomen van adoptie en zoekt dringend een nieuw thuis, maar een gastgezin is ook welkom. De dagelijkse gezinshectiek en drukke woonomgeving waar hij verbleef, veroorzaakten teveel onrust. Geef jij hem de rust en regelmaat waardoor hij kan laten zien wat een geweldige jongen hij is?

Geslacht: Reu
Geboren: Juli 2020
Grootte: Middelmaat

Kan met oudere kinderen

Kan niet met alle honden

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

Special Needs

Al in Nederland

Zoekt een gastgezin

28 MAART 2022: EVEN VOORSTELLEN

I.V.M. EEN VERHUIZING VAN HET HUIDIGE GASTGEZIN, ZOEKEN WE MET GROTE SPOED EEN NIEUWE OPVANGPLEK VOOR MOOS. MEER WETEN OF AANMELDEN ALS GASTGEZIN? KLIK HIER.
Voorgeschiedenis

Als pup werd Moos (toen Marcus) langs een weg in het Griekse Tolo gevonden, naast zijn overleden broertje. Een rescuer haalde Moos daar weg en hij kreeg een plekje bij een Grieks gastgezin. Halverwege oktober 2020 werd hij geadopteerd in Nederland.

Enthousiast

Moos kwam terecht in een gezin met 3 jonge kinderen. Hij bleek een enthousiaste, lieve en slimme pup te zijn met een behoorlijke dosis puppystreken. Zowel thuis als tijdens het wandelen vond deze sociale reu altijd wel een speelkameraadje, het zij met 2 benen of 4 poten. 

In de pubertijd

Eenmaal in de puberteit begon Moos zijn gemakkelijke aard wat te veranderen, waardoor het wandelen wat minder soepel ging. Met name aan de lijn ging hij steeds sterker reageren op andere honden en los reageerde hij op jonge honden feller dan ‘normaal’. 

Ook thuis veranderde zijn gedrag: zijn waakse karakter kwam naar boven en hij ging meer blaffen. De gehorige stadswoning vlakbij het spoor had veel voorbijgangers en ook de praktijk aan huis betekende veel aanloop van onbekenden. Dat leverde een dagtaak op voor Moos, die het gezin ‘veilig’ wilde houden.

Teveel stress

Ondanks dat zijn baasjes hard hun best hebben gedaan, zijn er teveel vaste factoren die ervoor zorgen dat een gestresste Moos onvoldoende tot rust kwam. Daarom is er samen met hun besloten dat het beter is om te gaan kijken voor een ander huisje met meer ruimte en rust en waar geen kleine kinderen zijn.

Een nieuwe start

In maart kreeg Moos een plekje in een pension/trainingscentrum waar ze hem omschreven als een wat verlegen en lieve, zachte hond. De orde, regelmaat en rust die hij daar kreeg bleek goed te werken en hij genoot zichtbaar van het samen wandelen met andere honden. Echt waakgedrag hebben ze eigenlijk niet bij hem gezien. 

Sinds ongeveer 2 maand heeft Moos het pension verruild voor een toegewijd gastgezin waar hij het erg goed doet. Hij blijkt hersenwerk (denkspelletjes) erg leuk te vinden ook de kat was geen probleem. Net als het pension, laat hij ook hier zien dat achter zijn onzekerheid en gebruiksaanwijzing, een een hele lieve, aanhankelijke en slimme hond zit. 

Wat is Moos’ droomthuis?

Moos heeft een rugzakje dat versterkt wordt door zijn onzekerheid. Daarom is het belangrijk dat een baasje aan een aantal behoeftes en kwaliteiten voldoet. 

  • Een rustige, liefdevolle en prikkelarme omgeving bieden.
  • Geduld en begrip voor Moos’ angsten en gebruiksaanwijzing. 
  • Consequente en duidelijke benadering met veel structuur, want dit heeft hij nodig om zich veilig te voelen. Als dit verslapt, kunnen de gevolgen heel vervelend zijn. Kortom: niet een keer de lijn (letterlijk of figuurlijk) laten vieren en denken dat hij het wel aankan, want hij kán het niet. Ook op afstand andere honden benaderen, of ervoor kiezen deze uit de weg te gaan. 
  • Een huis zonder kinderen, ook geen oppaskinderen. Moos vindt kinderen echt heel eng en moet er niks van hebben. Hij reageert onbetrouwbaar op ze en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. 
  • Bezoek mag Moos niet benaderen. Laat hem alleen aangelijnd en onder begeleiding kennismaken als hij daar zelf aan toe is en naar hen toe gaat.
  • Een eigen bench (of liever nog een aparte ruimte) waar hij zich terug kan trekken. Hier voelt hij zich veilig.  

We beseffen dat dit nogal een wensenlijstje is en dat het klinkt als de zoektocht naar een speld in de spreekwoordelijke hooiberg. En misschien ís het dat ook wel … Maar Moos is nog jong en volop aan het leren. Als je zijn gebruiksaanwijzing eenmaal kent en deze consequent toepast, bloeit hij helemaal op en heb je aan hem echt een wereldhond.

Graag naar buiten

Moos vindt het heel fijn om naar buiten te gaan. Bij het woord ‘buiten’ trekt hij een grappige scheve kop en begint zijn staart te kwispelen. Sowieso kent deze slimme jongen al een hoop woorden en is hij nog lang niet uitgeleerd.

Griekse Stabij

Qua uiterlijk doet Moos denken aan een mix Friese Stabij en Border collie. Zijn baasjes noemden hem hun Griekse Stabij. Hij is ca 55cm hoog en weegt 23kg. Moos kan prima samen met katten, kan een paar uur alleen thuis zijn, is goed zindelijk en maakt nauwelijks iets kapot in huis.

Waar Moos van droomt…

Moos is echt een hond die je hart kan stelen. Hij maakt graag contact, is leergierig  en van zeer goede wil. Hij heeft iemand nodig die hem emotionele stabiliteit kan bieden en die consequent handelt. Iemand die gelijktijdig zacht en geduldig is en de gevoelige Moos een veilige haven biedt. En ten minste 18 uur slaap om alle prikkels te verwerken. 

Moos woont graag in een prikkelarm buitengebied en kan zowel alleen als met een andere hond, waar hij mee matcht, worden geplaatst. Oh ja, en spelen, hij wil nog zoveel uit het leven halen, dus graag ook iemand die net als hij dol is op spelletjes doen!

Vanwege verhuizing van het gastgezin, zoeken we met GROTE spoed een baasje voor Moos. Een gastgezin is ook erg welkom. Moos kan tot uiterlijk half juli bij zijn huidige opvangplek blijven.

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 23 juni 2022.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Moos - URGENT

Knappe Moos is teruggekomen van adoptie en zoekt dringend een nieuw thuis, maar een gastgezin is ook welkom. De dagelijkse gezinshectiek en drukke woonomgeving waar hij verbleef, veroorzaakten teveel onrust. Geef jij hem de rust en regelmaat waardoor hij kan laten zien wat een geweldige jongen hij is?

Geslacht

Reu

Geboren

Juli 2020

Grootte

Middelmaat