Minnie – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Niet gesteriliseerd

3 NOVEMBER 2020: EVEN VOORSTELLEN

Minnie is een van 5 ongewenste pups die als 6-8 weken oude hondjes werden gevonden in de stad Argos. Ze lagen een paar meter vanaf de doorgaande weg bij elkaar op een hoopje in de bosjes, vlakbij de poorten van een lokaal shelter. Daar vond de rescuer ze toen ze de honden in de shelter kwam voeren.

Bij het gastgezin

De pups werden diezelfde dag nog opgevangen bij een Grieks gastgezin en mochten hun hongerige buikjes vol eten, waarna ze uitgeteld van alle indrukken in slaap vielen. Voldaan, veilig en… naamloos. 

Aan dat laatste kwam snel een einde toen we via onze facebookpagina om namen vroegen voor de pups. De naam ‘Minnie’, het vriendinnetje van Mickey Mouse, vonden we goed passen bij dit vrolijke teefje.

Eerste indrukken

Op deze leeftijd is het heel lastig te zeggen hoe haar karakter is, vooral omdat ze nog maar zo kort bij het gastgezin is. Voor nu lijkt ze een vriendelijk, vrolijk hondje te zijn. Als ze eenmaal meer gewend is bij het gastgezin kan er een betere inschatting gemaakt worden van haar karakter.

Minnie weegt op dit moment 2 kilo en heeft een schofthoogte van 22 cm, dus ze is de kleinste van het stel. De rescuer denkt dat ze een middelmaat wordt, maar dat is altijd gokken (helemaal bij zulke jonge pups). 

Een thuis voor Minnie

Voordat ze naar Nederland kan komen, moeten haar vaccinaties eerst op orde zijn. De verwachting is dat ze in december klaar is voor haar reis naar ons regenachtige landje. Maar met een dak boven haar kopje en een warme mand om in weg te kruipen, vindt ze al die regen vast niet erg.

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Minnie

Kleine Minnie wist niet wat haar overkwam toen zij en haar 4 nestgenootjes zonder moeder langs de kant van de weg werden gedumpt. Gelukkig bleek al snel dat ze vlakbij een shelter waren achtergelaten en diezelfde dag nog kreeg ze een plekje bij een Grieks gastgezin.

Geslacht

Teef

Geboren

Augustus 2020

Grootte

Middelmaat (schatting)