Milo

Gecastreerd

Hondvriendelijk

Kan met katten

Al in Nederland

9 juni 2021: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Euthanasie. Dat hing Milo en zijn 7 nestgenootjes boven het hoofd. In een land waar een overschot is aan ongewenste pups, zien vrijwilligers soms om financiële redenen geen andere oplossing dan gevonden puppy’s in te laten slapen. Een bezoeker bij de dierenarts kon dit niet laten gebeuren en haalde de onschuldige viervoetertjes daar weg. Na een kort verblijf in een Griekse shelter werd Milo geadopteerd in Nederland.

De inburgering

Milo woont sinds ruim een jaar in Nederland en is een prachtige verschijning. Hij is heel lief en zachtaardig, maar achter die betoverende blik gaat ook iets anders schuil. Onzekerheid heeft steeds meer grip op zijn leven gekregen. Hij is erg prikkelgevoelig en de adoptant heeft met veel verdriet de conclusie getrokken hem niet te kunnen bieden wat hij nodig heeft.

Het enge onbekende

Voor de adoptant en de dochter in huis is Milo lief en aanhankelijk, ook mensen die hij goed leert kennen sluit hij in zijn hart. In zijn eigen veilige wereldje doet Milo het dus prima en is hij een rustige, lieve hond. Hij zoekt graag aandacht, speelt vrolijk en kan ook prima een uurtje alleen thuis zijn. Maar het onbekende binnen- en buitenshuis, vindt hij heel spannend en maakt hem onzeker en onrustig.

Doorbreken

Bezoek is voor Milo één brok ellende, hij raakt dan zo van slag dat hij niet meer goed te kalmeren is. Dit is voor alle betrokkenen zeer stressvol. Buiten wandelen kan hij erg van genieten, op topsnelheid rennen doet hij liefst, zolang ze niemand tegen komen. Andere vreemde mensen en honden geven hem veel spanning, een patroon dat met goede begeleiding zal moeten worden doorbroken.

Milo is ongeveer 55cm hoog en weegt zo’n 20kg. Hij is gecastreerd.

Rust, structuur en liefde

Voor Milo zoeken we dan ook een adoptant zonder kinderen (of kinderen vanaf 16 jaar) in een rustige woonomgeving. Ervaring met angstige/onzekere honden is een voorwaarde, net als rust, regelmaat, structuur en liefde aan hem kunnen geven. We denken dat Milo ook met een andere stabiele hond kan worden geplaatst, hierbij zal de kennismaking en introductie wel goed begeleid moeten worden.

Het goede ontdekken

Al met al zoekt deze prachtige clown een relaxte vrolijke nuchtere adoptant die met hem zijn avontuur in Nederland voort kan zetten. Er is vast iemand die hem voldoende vertrouwen kan geven, waarvan hij wil aannemen dat de wereld echt niet zo eng als hij soms denkt.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

 • 30 SEPTEMBER 2021: SPORTIEVE KEREL

  Milo zit sinds een paar weken in een gastgezin, samen met andere honden en een jonge kat. Hij laat zich zien als een grappige en sportieve jonge hond die in huis heel vrolijk is. Bezoek vindt hij spannend, daar heeft hij steun bij nodig.

  De wereld volgens Milo

  Hij zoekt een adoptant die de wereld door zijn ogen kan bekijken en net zoveel lol beleeft aan zijn onderzoekende levenswijze als hijzelf. Pindakaas ruikt hemels, vers gemaaid gras is geweldig ‘slingerdeluchtinmateriaal’, struiken zijn verrassingsbosjes vol speelgoed, krabbelen op de heupen is een voortreffelijke massage. Al met al weet Milo van veel zaken zeer intens te genieten!

  Etiquette

  De kat in het gastgezin kent geen vrees, daar gaat Milo heel respectvol mee om. Aan zijn etiquette naar andere honden valt nog wel wat eer te behalen. Hij handelt hierin soms nog wat impulsief als het hem te snel gaat. Toch ziet het gastgezin ook dat hij zich enorm optrekt aan andere honden, hij heeft echt een maatje nodig om alles mee samen te doen.

  Sportmaatje in spe

  Lopen aan de lijn gaat nog wat slingerend alle kanten op, maar ja, hij heeft ook energie voor 10. Het gastgezin oefent nu het fietsen met hem en dat vindt hij ronduit geweldig! Wij denken dan ook dat mensen die graag aan canicross/hardlopen doen aan Milo wel eens een ijzersterke partner kunnen hebben.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Milo

Door zijn prachtige verschijning is Milo een ware magneet, maar aandacht van vreemden vindt deze jongvolwassen kerel helemaal niks. Hij is al ruim een jaar in Nederland, maar voelt zich nog niet helemaal thuis. Gelukkig zit hij nu bij een gastgezin die hem helpt zijn zelfvertrouwen te vinden. Neem jij het stokje over?

Geslacht

Reu

Geboren

oktober 2019

Grootte

Middelmaat