Milo

Gecastreerd

Al in Nederland

9 juni 2021: EVEN VOORSTELLEN
Voorgeschiedenis

Euthanasie. Dat hing Milo en zijn 7 nestgenootjes boven het hoofd. In een land waar een overschot is aan ongewenste pups, zien vrijwilligers soms om financiële redenen geen andere oplossing dan gevonden puppy’s in te laten slapen. Een bezoeker bij de dierenarts kon dit niet laten gebeuren en haalde de onschuldige viervoetertjes daar weg. Na een kort verblijf in een Griekse shelter werd Milo geadopteerd in Nederland.

De inburgering

Milo woont sinds ruim een jaar in Nederland en is een prachtige verschijning. Hij is heel lief en zachtaardig, maar achter die betoverende blik gaat ook iets anders schuil. Onzekerheid heeft steeds meer grip op zijn leven gekregen. Hij is erg prikkelgevoelig en de adoptant heeft met veel verdriet de conclusie getrokken hem niet te kunnen bieden wat hij nodig heeft.

Het enge onbekende

Voor de adoptant en de dochter in huis is Milo lief en aanhankelijk, ook mensen die hij goed leert kennen sluit hij in zijn hart. In zijn eigen veilige wereldje doet Milo het dus prima en is hij een rustige, lieve hond. Hij zoekt graag aandacht, speelt vrolijk en kan ook prima een uurtje alleen thuis zijn. Maar het onbekende binnen- en buitenshuis, vindt hij heel spannend en maakt hem onzeker en onrustig.

Doorbreken

Bezoek is voor Milo één brok ellende, hij raakt dan zo van slag dat hij niet meer goed te kalmeren is. Dit is voor alle betrokkenen zeer stressvol. Buiten wandelen kan hij erg van genieten, op topsnelheid rennen doet hij liefst, zolang ze niemand tegen komen. Andere vreemde mensen en honden geven hem veel spanning, een patroon dat met goede begeleiding zal moeten worden doorbroken.

Milo is ongeveer 55cm hoog en weegt zo’n 20kg. Hij is gecastreerd.

Rust, structuur en liefde

Voor Milo zoeken we dan ook een adoptant zonder kinderen (of kinderen vanaf 16 jaar) in een rustige woonomgeving. Ervaring met angstige/onzekere honden is een voorwaarde, net als rust, regelmaat, structuur en liefde aan hem kunnen geven. We denken dat Milo ook met een andere stabiele hond kan worden geplaatst, hierbij zal de kennismaking en introductie wel goed begeleid moeten worden.

Het goede ontdekken

Al met al zoekt deze prachtige clown een relaxte vrolijke nuchtere adoptant die met hem zijn avontuur in Nederland voort kan zetten. Er is vast iemand die hem voldoende vertrouwen kan geven, waarvan hij wil aannemen dat de wereld echt niet zo eng als hij soms denkt.

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Milo

Door zijn prachtige verschijning is Milo een ware magneet, maar aandacht van vreemden vindt deze jongvolwassen kerel helemaal niks. Hij is al ruim een jaar in Nederland, maar wordt met de dag onzekerder. Wie helpt deze knappe jongen zijn zelfvertrouwen te vinden?

Geslacht

Reu

Geboren

oktober 2019

Grootte

Middelmaat