Milo

Milo

Milo j22w1-3

Over Milo

Door zijn prachtige verschijning is Milo een ware magneet, maar aandacht van vreemden vindt deze jongvolwassen kerel helemaal niks. Hij is al een geruime tijd in Nederland, maar had veel tijd nodig om zich thuis te voelen. Zijn gastgezin helpt hem zijn zelfvertrouwen te vinden en maakt goede vorderingen. Neem jij het stokje over?

Geslacht: Reu
Geboren: Oktober 2019
Grootte: Middelmaat

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

28 MAART 2022: EVEN VOORSTELLEN

Voorgeschiedenis

Euthanasie. Dat hing Milo en zijn 7 nestgenootjes boven het hoofd. In een land waar een overschot is aan ongewenste pups, zien vrijwilligers soms om financiële redenen geen andere oplossing dan gevonden puppy’s in te laten slapen. Een bezoeker bij de dierenarts kon dit niet laten gebeuren en haalde de onschuldige viervoetertjes daar weg. Na een kort verblijf in een Griekse shelter werd Milo geadopteerd in Nederland.

De inburgering

Milo is na anderhalf jaar teruggekomen van adoptie en verblijft sindsdien in een gastgezin. Onzekerheid had steeds meer grip op zijn leven gekregen en uiteindelijk is de verdrietige conclusie getrokken dat de adoptant hem niet kon bieden wat hij nodig heeft.

Rust, structuur en liefde

Milo zit sinds zeven maanden in een gastgezin, samen met andere honden en een jonge kat. Hij laat zich zien als een grappige en sportieve jonge hond die in huis heel vrolijk is. Bezoek vindt hij spannend, daar heeft hij steun bij nodig.

De wereld volgens Milo

Knappe clown Milo zoekt een adoptant die de wereld door zijn ogen kan bekijken en net zoveel lol beleeft aan zijn onderzoekende levenswijze als hijzelf. Pindakaas ruikt hemels, vers gemaaid gras is geweldig ‘slingerdeluchtinmateriaal’, struiken zijn verrassingsbosjes vol speelgoed, krabbelen op de heupen is een voortreffelijke massage. Al met al weet Milo van veel zaken zeer intens te genieten!

Etiquette

De kat in het gastgezin kent geen vrees, daar gaat Milo heel respectvol mee om. Aan zijn etiquette naar andere honden valt nog wel wat eer te behalen. Hij handelt hierin soms nog wat impulsief als het hem te snel gaat. Toch ziet het gastgezin ook dat hij zich enorm optrekt aan andere honden, hij heeft echt een maatje nodig om alles mee samen te doen.

Sportmaatje in spe

Lopen aan de lijn gaat nog wat slingerend alle kanten op, maar ja, hij heeft ook energie voor 10. Het gastgezin fietst af en toe met hem en dat vindt hij ronduit geweldig! Nu de lente is begonnen worden er ook weer wat langere wandelingen met Milo gemaakt. Het gastgezin geniet ervan om naar hem te kijken, als een hazewindhond schiet hij van links naar rechts en terug en zij genieten met een brede glimlach met hem mee. In steekwoorden omschrijven zij hem als: speels, snel, gek op z’n tijd, energiek, dol op knuffelen, maar vooral grappig!

Wij denken dan ook dat mensen die graag aan canicross/hardlopen doen aan Milo wel eens een ijzersterke partner kunnen hebben.

Milo is ongeveer 55cm hoog en weegt zo’n 20kg.

Gezonde eetlust

Wat eten betreft, blijkt hij behoorlijk te kunnen smullen. Waar menig vrouw jaloers op zou zijn: Milo eet behoorlijk wat maar blijft prachtig gestroomlijnd. Hij staat ook open voor nieuwe ervaringen qua voedsel. Wortel, broccoli, pompoen, aardbei, hij probeert het en lust het vaak ook. Krokant vishuidje, lamsoortje en een kippennekje zijn ook favoriet.

Bouwen aan vertrouwen

Voor de toekomstige adoptant is er nog wel wat te doen om het zelfvertrouwen van Milo verder op te bouwen. Zo vindt hij het soms lastig prikkels op een snel tempo te verwerken. Hij kan dan schrikken en uit zich vervolgens verbaal door te gaan blaffen. Wanneer je dit voor bent (bijvoorbeeld door de straat over te steken of door af te leiden) dan kun je het goed voorkomen. Het is ook wel leuk om te weten dat Milo altijd graag contact met je maakt. Dus de aandacht krijgen gaat best snel.

Zachtaardige clown zoekt dito baas

Al met al zoekt deze prachtige zachtaardige clown een relaxte vrolijke nuchtere adoptant die met hem zijn levensavontuur kan voortzetten. Iemand die hem voldoende vertrouwen kan geven, waarvan hij wil aannemen dat de wereld echt niet zo eng als hij soms denkt. En bovenal, iemand die zelf sportief is aangelegd en goed aan kan sluiten bij het energieniveau van deze vrolijke snuiter. Waarbij veel rust en gelegenheid om te slapen, tussen alle gekkigheid door, minstens zo belangrijk is.

Voor Milo zoeken we een adoptant zonder kinderen (of kinderen vanaf 12 jaar) in een rustige woonomgeving. Ervaring met angstige/onzekere honden is een voorwaarde, net als rust, regelmaat, structuur en liefde aan hem kunnen geven. Milo kan zowel alleen als met een andere hond worden geplaatst.

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Milo

Door zijn prachtige verschijning is Milo een ware magneet, maar aandacht van vreemden vindt deze jongvolwassen kerel helemaal niks. Hij is al een geruime tijd in Nederland, maar had veel tijd nodig om zich thuis te voelen. Zijn gastgezin helpt hem zijn zelfvertrouwen te vinden en maakt goede vorderingen. Neem jij het stokje over?

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2019

Grootte

Middelmaat