Milo

Milo - URGENT

Milo j22w1-3

Over Milo - URGENT

Overdag een sportmaatje, ’s avonds een knuffelbeer, dat is Milo in een notendop. Hij is atletisch, grappig en aanhankelijk. En dringend op zoek naar een (tijdelijk) thuis!

Geslacht: Reu
Geboren: Oktober 2019
Grootte: Middelmaat

Hondvriendelijk

Kan met katten

Gecastreerd

Al in Nederland

Zoekt een gastgezin

27 NOVEMBER 2022: EVEN VOORSTELLEN

Dat Milo op Nederlandse bodem kan rondhuppelen, is bijzonder. Als pup is hij namelijk ternauwernood gered van euthanasie. Na een kort verblijf in een Grieks shelter kreeg hij een huisje in Nederland, waar hij met anderhalf jaar oud weer weg moest. Sindsdien vermaakt hij zijn gastgezin met zijn grappen en grollen.

Atleet met fantasie

De opvangtijd is benut om de knappe viervoeter goed te doorgronden. Milo heeft een intense levenswijze: pindakaas ruikt hemels, vers gemaaid gras is geweldig ‘slingerdeluchtinmateriaal’, struiken zijn verrassingsbosjes vol speelgoed. De kleinste dingen vermaken en verbazen hem; als een klein kind dat zich verwondert.

Al dit hersenwerk compenseert hij graag door te rennen. En dat kan hij als de beste! Aan de lijn, los door het park of naast de fiets; Milo is een ware topatleet in de dop. Mensen die graag aan canicross/hardlopen doen, zouden aan Milo wel eens een ijzersterke partner kunnen hebben.

Luieren en knuffelen

Bij zoveel intensiteit is één tegenhanger heel belangrijk: veel rust. De snelheid waarmee hij prikkels in zich opneemt, maakt dat hij veel tijd nodig heeft deze te verwerken. Dit doet hij graag op een vertrouwde, rustige plek, met op zijn tijd een knuffel en aai. Vooral krabbelen op de heupen vindt hij een voortreffelijke massage.

Milo is een loyale jongen, die graag en makkelijk contact maakt met de mensen die hij kent. Het liefst is hij gewoon een-op-een, dat is wel zo overzichtelijk. Alles en iedereen die nieuw is, wordt stapje voor stapje door hem gescreend. Kinderen zijn hem al snel teveel, rust en regelmaat zijn een must. Hij voelt zich op zijn best in een rustige woonomgeving.

Milo is ongeveer 55cm hoog en weegt zo’n 20kg. En al vindt hij de hondentaal soms wat verwarrend, bij het gastgezin leeft hij in harmonie samen met de andere honden en katten.

Lezen en schrijven

Met Milo haal je een echt maatje in huis. Een viervoeter die je laat genieten van simpele dingen, waarmee je samen actief bent en lekker thuis op de bank hangt. Zijn mens is zijn alles, waar hij mee kan lezen en schrijven. Ben jij zijn zielsverwant?

 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Milo - URGENT

Overdag een sportmaatje, ’s avonds een knuffelbeer, dat is Milo in een notendop. Hij is atletisch, grappig en aanhankelijk. En dringend op zoek naar een (tijdelijk) thuis!

Geslacht

Reu

Geboren

Oktober 2019

Grootte

Middelmaat