Miles – gereserveerd

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Kan met katten

Nog niet gecastreerd

10 JULI 2021: EVEN VOORSTELLEN

Begin mei 2021 woedde een brand buiten de Griekse stad Megara. En Miles zat er middenin … Een op dat moment circa 8 weken oude pup die zich piepend in de bosjes verstopte. Als een zoekteam hem niet had gevonden, was het vuur zijn dood geworden.

Ze waren net op tijd: de vlammen hadden hem nog niet bereikt, maar de hitte had al wel een lichte brandwond toegebracht. Hij werd direct naar de dierenarts gebracht voor een grondige check, waarna hij een plekje kreeg bij een Grieks gastgezin. 

Bij het gastgezin

Wat heeft hij een fijne plek bij deze mensen. Hij woont bij een stel in huis en heeft gezelschap van een andere hond en 4 katten. De mensen maken een beginnetje met training en Miles kent al een aantal basiscommando’s. Dit betekent overigens niet dat hij bij aankomst in Nederland een ‘perfect opgevoede hond’ is. Een baasje zal zijn training verder op moeten pakken en waarschijnlijk zelfs dingen opnieuw aan moeten leren. 

Verder is Miles vooral een hele vrolijke, sociale pup. Hij is erg slim en geniet volop van de aandacht die hij krijgt. Voor eten en beloningen doet hij alles en als er iets nieuws is te ontdekken, staat dit haantje de voorste er met de snuit bovenop. 

Leuk detail: Miles is een echte verzamelaar … Hij ‘steelt’ speeltjes en kleren die hij vervolgens in zijn hondenbed verstopt.

Uiterlijk

Omdat Griekse honden zo’n grote mix aan verschillende voorouders hebben, durven we niks te zeggen over zijn uiteindelijke grootte en/of gewicht. De rescuer denkt dat hij mogelijk uitgroeit tot een middelmaat, maar puntje bij paaltje is dat nu nog niet met zekerheid te zeggen. Verder is hij getest op de Middellandse Zeeziekte ehrlichia, de uitslag van de test was negatief

Mand gezocht!

Onze honden komen pas naar Nederland als ze volledig gevaccineerd zijn. Inmiddels heeft Miles al zijn prikjes gehad en dus is het nu geduld hebben tot we een baasje voor hem hebben gevonden. Kun jij niet wachten om deze deugniet in je hart te sluiten?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Miles

Wat heeft Miles ontzettend geluk gehad … Hij werd als pup gevonden middenin een bosbrand, maar kwam er wonder boven wonder zonder al teveel kleerscheuren vanaf. Wie geeft hem een thuis in Nederland? Na zo’n turbulent begin heeft hij wel een veilig thuis verdiend.

Geslacht

Reu

Geboren

Maart 2021

Grootte

Middelmaat (schatting)