Mia

Mia

Mia j22w13 (3)

Over Mia

Mia ziet het al helemaal zitten: wandelingen op het strand, rennen door het bos of samen met het baasje heerlijk op de bank hangen. Mag ze binnenkort bij jou thuis komen inburgeren?

Geslacht: Teef
Geboren: Januari 2022
Grootte: Middelmaat (schatting)

Kindvriendelijk

Hondvriendelijk

Niet getest met katten

Nog niet gesteriliseerd

16 APRIL 2022: EVEN VOORSTELLEN

Het is een ‘normaal’ fenomeen in Griekenland: nestjes pups die her en der worden gevonden, soms op de meest onhandige plekken. Zo ook het nest waaruit Mia, Keira en Teddy komen. 

Het begon toen iemand eind januari 2022 langs de snelweg een moederhond vond met haar 6 pasgeboren pups. Overgeleverd aan de elementen én zo vlakbij de weg, waren hun overlevingskansen klein. Gelukkig ondernam deze hondenliefhebber actie en werd een dierenwelzijnsorganisatie gebeld, zo kregen de pups een tijdelijk plekje bij een Grieks gastgezin. Inmiddels wonen ze daar al ruim 2 maanden nu zoeken we voor deze robbedoezen een Nederlands thuis. 

Fostergezin

Ook al is een verhuizing het uiteindelijke doel, op dit moment hebben de pups bij het gastgezin een prachtige plek waar ze rustig kunnen wachten tot hun vaccinaties compleet zijn. Ze mogen zowel in huis als in de tuin komen en zijn vooral bezig met pup zijn: eten, slapen en spelen. Naast regelmatig knuffelen met mensen natuurlijk, want dat hoort er ook bij. 

Karakter en grootte

Met een leventje van nog maar 3 maanden achter de rug, is Mia nog volop in ontwikkeling. Ze is de kleinste van het nest, maar haar schofthoogte van 28 cm zal daar niet lang blijven steken, want naar schatting groeit deze dame uit tot een middelmaat viervoeter. Ook mentaal zijn er nog heel wat stappen te zetten, zoals zindelijk worden, luisteren naar commando’s en netjes wandelen aan de lijn. Maar dat zal eenmaal in Nederland opgepakt moeten worden. 

Net als haar zusje Keira en broertje Teddy, is Mia een lieve, vrolijke pup met een aanhankelijk karakter. Ze is graag bij je en houdt van knuffelen. Wel is het op deze leeftijd heel moeilijk te zeggen wat de ins en outs van haar uiteindelijke karakter en grootte zullen worden, dus die verrassing is pas over een paar jaar onthuld.

Mand + baasje = thuis?

Inmiddels zijn de laatste vaccinaties bijna achter de rug en half mei mag ze vertrekken naar Nederland. Mits er dan een huisje voor haar is gevonden. Ga jij het avontuur met haar aan?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Mia

Mia ziet het al helemaal zitten: wandelingen op het strand, rennen door het bos of samen met het baasje heerlijk op de bank hangen. Mag ze binnenkort bij jou thuis komen inburgeren?

Geslacht

Teef

Geboren

Januari 2022

Grootte

Middelmaat (schatting)