Maya

Kindvriendelijk

Gesteriliseerd

23 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Zwerfhonden hebben het zwaar te verduren. Ze moeten constant alert zijn op gevaar, van mensen, verkeer, weersomstandigheden en … andere honden. Toen Maya een jaar geleden in het Griekse Argos werd gevonden, had ze bijtwonden over haar hele lichaam en balanceerde ze op het randje van de dood. Het leek er op dat ze was aangevallen door soortgenoten.

Genezen!

Ondanks dat het er slecht voor haar uitzag, gaven rescuers en de dierenarts zich niet zomaar gewonnen. Met hun hulp vocht Maya voor haar leven en kwam er wonder boven wonder bovenop. Behalve dat ze een stuk van haar tong kwijt is, zijn haar verwondingen nu na een jaar al goed geheeld. Ze is gewoon een knappe dame.

Goud

Niet alleen is Maya een mooie meid, ook is ze ontzettend lief volgens haar Griekse foster en rescuers. Haar gouden staart draait overuren van plezier. Ze vindt het heerlijk bij haar foster thuis, waar ze huis en tuin alleen hoeft te delen met haar tweebenige huisgenoten die ze regelmatig overlaadt met kusjes.

Bijzondere tafelmanieren

Maya is zindelijk en kent de basiscommando’s, heeft een gemiddelde energie en wil graag met rust gelaten worden tijdens het eten. Misschien wel omdat ze niet al te netjes eet, zo met haar halve tong. Maar dit is dan ook het enige effect, ze eet alles en blaffen is ook geen probleem.

Maya is een grote middelmaat van zo’n 55cm hoog, de weegschaal geeft ca 23kg aan. Ze is getest op de Middellandse Zeeziektes waaruit op dat moment geen bijzonderheden naar voren kwamen.

Andere honden

Omdat Maya vermoedelijk een zeer slechte ervaring met andere honden heeft gehad, is ervoor gekozen haar op te vangen in een huisje zonder soortgenoten zodat ze met zo min mogelijk stress kon herstellen. Op dit moment is het nog onduidelijk of ze zich prettig voelt om bij een andere hond te leven. Als ze ze buiten tegen komt tijdens een wandeling gaat het prima. Ook reageert ze niet op de katten die ze onderweg tegenkomt.

Mooi leven

Lieve Maya is aan de dood ontsnapt. Ze kreeg een tweede kans en wacht nu op degene die haar leven nog mooier maakt met een thuis voor altijd. Ben jij dat?

TIP: HEB JE NOG NOOIT EEN (BUITENLANDSE) PUP GEHAD? LEES DAN ONZE BLOG! 

De laatste nieuwtjes

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Maya

Een wonder. Dat is Maya volgens haar Griekse rescuers. Toen ze een jaar geleden ernstig gewond gevonden werd, hadden ze niet gedacht dat ze het zou overleven. Maar deze lieve dame redde het en zou nu zo blij zijn met een thuis voor altijd.

Geslacht

Teef

Geboren

April 2015

Grootte

Middelmaat