Maya

Kindvriendelijk

Gesteriliseerd

Hondvriendelijk

SCROLL  NAAR BENEDEN VOOR DE LAATSTE NIEUWTJES OVER MAYA
23 APRIL 2021: EVEN VOORSTELLEN

Zwerfhonden hebben het zwaar te verduren. Ze moeten constant alert zijn op gevaar, van mensen, verkeer, weersomstandigheden en … andere honden. Toen Maya een jaar geleden in het Griekse Argos werd gevonden, had ze bijtwonden over haar hele lichaam en balanceerde ze op het randje van de dood. Het leek er op dat ze was aangevallen door soortgenoten.

Genezen!

Ondanks dat het er slecht voor haar uitzag, gaven rescuers en de dierenarts zich niet zomaar gewonnen. Met hun hulp vocht Maya voor haar leven en kwam er wonder boven wonder bovenop. Behalve dat ze een stuk van haar tong kwijt is, zijn haar verwondingen nu na een jaar al goed geheeld. Ze is gewoon een knappe dame.

Goud

Niet alleen is Maya een mooie meid, ook is ze ontzettend lief volgens haar Griekse foster en rescuers. Haar gouden staart draait overuren van plezier. Ze vindt het heerlijk bij haar foster thuis, waar ze huis en tuin alleen hoeft te delen met haar tweebenige huisgenoten die ze regelmatig overlaadt met kusjes.

Bijzondere tafelmanieren

Maya is zindelijk en kent de basiscommando’s, heeft een gemiddelde energie en wil graag met rust gelaten worden tijdens het eten. Misschien wel omdat ze niet al te netjes eet, zo met haar halve tong. Maar dit is dan ook het enige effect, ze eet alles en blaffen is ook geen probleem.

Maya is een grote middelmaat van zo’n 55cm hoog, de weegschaal geeft ca 23kg aan. Ze is getest op de Middellandse Zeeziektes waaruit op dat moment geen bijzonderheden naar voren kwamen.

Andere honden

Omdat Maya vermoedelijk een zeer slechte ervaring met andere honden heeft gehad, is ervoor gekozen haar op te vangen in een huisje zonder soortgenoten zodat ze met zo min mogelijk stress kon herstellen. Op dit moment is het nog onduidelijk of ze zich prettig voelt om bij een andere hond te leven. Als ze ze buiten tegen komt tijdens een wandeling gaat het prima. Ook reageert ze niet op de katten die ze onderweg tegenkomt.

Mooi leven

Lieve Maya is aan de dood ontsnapt. Ze kreeg een tweede kans en wacht nu op degene die haar leven nog mooier maakt met een thuis voor altijd. Ben jij dat?

De laatste nieuwtjes

 • NOVEMBER 2021: BEZOEK UIT NEDERLAND

  Omdat er geen baasje voor haar gevonden werd, verblijft Maya alwer een tijd in een shelter. Eind oktober kreeg ze hier bezoek van een van onze vrijwilligers. Wat is Maya een bijzondere hond!!

  Blij ei

  Van een hondje welke heeft geknokt om te herstellen van haar verwondingen, is ze nu een echt blij ei. Ze begroet onze vrijwilliger vol enthousiasme, in haar ren in de shelter kon ze niet wachten om aandacht te krijgen.

  Energiek aan de lijn

  Ook is er  met haar gewandeld op het terrein, daar is nog wel wat oefening voor nodig. Ze is zo energiek en enthousiast, dat die lijn maar een vervelend iets is.

  Bomvol liefde

  Knuffelen, daar is ze gek op. Ze heeft zoveel liefde te geven, dat is zichtbaar en voelbaar. Ook haar omgang met andere honden in de shelter is goed.

  Koekjes pakt ze direct aan en eet ze vol smaak op. Dat ze een flink stuk tong mist, is totaal geen belemmering.

  Kortom …

  … Maya is een brok liefde en positiviteit. Wie gaat het vrolijke avontuur met deze geweldige dame aan?

 • MEI 2022: VROLIJK WEERZIEN

  Maya zit al weer een jaar in de shelter en voor de tweede keer krijgt ze bezoek van onze vrijwilliger. Wat was dat een blij weerzien van beide kanten. Ze is dan niet meer zo jong, ze heeft energie genoeg. Ze geniet met volle teugen van een wandeling. Met haar mooie pluimstaart in de lucht, loopt ze met een snelle, sierlijke pas haar neus achterna. Er is ook zo veel te ontdekken. En toch is er een verschil met het eerdere bezoek. Maya’s ogen sprankelen minder en ze lijkt zichzelf ook minder goed te verzorgen. Deze lieve dame is zo toe aan een eigen huisje. Zet jij je deur en hart open voor mooie Maya?

Adopteren

Wat fijn dat je een hond van Skýlos Strays wil adopteren! Met zo’n verrassende mix haal je iets unieks in huis. Liefde, zorg en een thuis; wil jij dat deze Griekse viervoeter geven? We ontdekken graag samen met jou of er een match is.

Over Maya

Een wonder. Dat is Maya volgens haar Griekse rescuers. Ernstig gewond werd ze gevonden door de rescuers en er werd gedacht dat ze het niet zou overleven. Toch redde ze het en wat zou ze blij zijn met een thuis voor altijd. Maar na ons laatste bezoekje aan de shelter, is duidelijk dat dit leven haar zwaar valt. Ze is zó toe aan een thuis ...

Geslacht

Teef

Geboren

April 2015

Grootte

Middelmaat